Sportklub 1A. DOL moški

02 / oktober 2021
Hiša na kolesih Triglav : Črnuče 0:3
Poročilo s tekme

Hiša na kolesih Triglav : Črnuče  0:3 (-21,-22, -21)

Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnika Kramar (Kamnik) in Markelj(Bled).
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 1, Nanut 18,Pušnik 1, Tučen 4, Bregant 8, Godnič 3, Snedec, Mali , Štembergar Zupan 4, Šikanič 1, Libnik (L), Kumer(L). Trener: Sašo Rop.
Črnuče:  Verdinek(L), Mihelčič, Prevorčnik, Vilar 1, Gornik 6, Tepić, Rojnik 8, Bošnjak 18, Sešek 10, Oman 3, Slovnik(L), Jančič, Hodžić Šlejkovec, Mejal 8. Trener: Jurij Žavbi.

Začetek tekme je bil nervozen in z veliko napakami na obeh straneh. Kranjčani so sicer imeli rezultatsko pobudo, a so jim gostje vseskozi sledili. Črnučani so precej grešili na servisu, Kranjčani pa niso izkoriščali protinapadov, tako da si nikomur ni uspelo priigrati kakšne otipljive prednosti. Gostom je po vodstvu domačih z 10:8 uspelo osvojiti 4 točke zapored, predvsem po zaslugi slabšega sprejema in posledično dobrega bloka gostov. Domači so po minuti odmora izenačili prek Nanuta, a gostje so še vedno prek sredine z lahkoto dosegali točke in imeli pobudo v igri. Domači podajalec je vztrajno igral brez sredine, gostje so z lahkoto postavljali dvojni blok in hitro pobegnili na 14:17. Kranjčani so se sicer trudili, ampak gostje so bili enostavno boljši v vseh elementih igre in osvojili prvi niz.

Gostje so poletno vstopili tudi v drugi niz, domači pa so nadaljevali s slabim serviranjem in še vedno tudi z zelo predvidljivo igro v napadu, kar je bila voda na mlin črnuškega bloka. Ko je pri 8:11 vstopil v igro Godnič namesto Šikaniča, so domači ujeli priključek in pokazali tudi nekaj hitre igre, ki ji gostujoči blok ni mogel slediti. Še vedno pa ni dovolj dobro deloval domači blok, saj so gostje dosegli nekaj lahkih točk in spet ušli na 3 točke prednosti (16:19). Kranjčani so se spet približali na točko zaostanka, a za izenačenje je zmanjkalo zbranosti in energije, dve priložnosti v končnici so zapravili, gostje pač ne in dobili tudi drugi niz.

Tretji niz je bil podobno kot prva dva v začetku povsem izenačen, Črnučani so igrali nekoliko slabše kot prej, domači pa niso znali tega izkoristiti. Prvič so do višjega vodstva prišli gostje po bloku Janku Bregantu, ki ga je nato zamenjal Tilen Pušnik. Kranjčani so sicer uspeli hitro izid poravnati, a gostje so z dobrimi napadi in blokom spet ušli na 2 točki prednosti. Sešek in Bošnjak in Rojnik so rešetali domačo obrambo in držali prednost vse do izida 16:18, ko je z dobrim servisom izid izenačil Štembergar Zupan. Sledilo je napeta in izenačena končnica, kjer so gostje spet zmogli več zbranosti in kvalitete.