Sportklub 1A. DOL moški

23 / oktober 2021
ACH Volley Ljubljana - Črnuče
Poročilo tekme

ACH Volley Ljubljana brez praske tudi proti Črnučam

V 4. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se v Hali Tivoli na mestnem derbiju srečali ekipi ACH Volley Ljubljana ter povratniki v prvo ligo, ekipa Črnuč. V dvoboju so za izrazitega favorita veljali večkratni državni prvaki, kateri so to upravičili tudi na igrišču in zanesljivo, brez izgubljenega niza, ugnali mlado ekipo Črnuče.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Mihajlo, Kramar (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana : Črnuče  3:0 (20, 21, 13).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket, Rutar 8, Mašulović 5, Todorović, Peruničić 1, Okroglič 7, Kovačič (L), Gjorgiev 10, Pokeršnik 3, Videčnik 8, Kök 13.   Trener: Mladen Kašić.

Črnuče:  Verdinek (L), Mihelčič 1, Prevorčnik, Vilar, Gornik 6, Rojnik 5, Bošnjak 11, Sešek 6, Oman 3, Slovnik (L), Jančič 1, Mejal.   Trener: Jurij Žavbi.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so tekmo začeli v spremenjeni postavi – namesto Todorovića je na položaju podajalca zaigral Pernuš, izkušenega reprezentanta Šketa pa je na mestu sprejemalca zamenjal Kök. Po izenačenem začetku so si prvo občutnejšo prednost priigrali odbojkarji Črnuč in povedli za tri točke (9:12). S tem so prisilili hrvaškega stratega Kašića, da je nalet gostov prekinil z minuto odmora. Po treh odličnih servisih mladega Rutarja so oranžni zmaji hitro ujeli priključek ter prešli v vodstvo (14:13). Po bloku Mašulovića ter uspešnem napadu Köka so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana prednost le še povečali (18:15). To je sprožilo reakcijo na klopi odbojkarjev Črnuč, ki so na zahtevo trenerja Žavbija vzeli minuto odmora. Le-ta ni zaustavila naleta domačih odbojkarjev, ki so po asu kapetana Pokeršnika ter po uspešno zaključenih napadih razigranega Köka ter Gjorgieva niz mirno pripeljali do konca (25:20).

V začetku drugega niza se je odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana kaj hitro uspelo odlepiti od tekmecev, vendar so odbojkarji Črnuč po minuti odmora gostujočega stratega Žavbija, izid uspeli izenačiti (12:12). Prihod Videčnika v igro je oranžnim zmajem prinesel dodatno energijo ter prednost treh točk po uspešno zaključenih napadalnih akcijah (16:13). Serijski državni prvaki niso dopustili presenečenja in z zbrano igro ohranili prednost vse do konca niza, ki ga je z uspešnim napadom zaključil Videčnik (25:21).

V tretjem nizu so oranžni zmaji že v samem začetku strli odpor odbojkarjev Črnuč in z močnimi servisi enostavno nizali točko za točko. Po dveh asih Okrogliča in bloku Videčnika so hitro pobegnili tekmecem, malce kasneje pa z dvema uspešnima napadoma Okrogliča povedli za neulovljivih osem točk razlike (16:8).
Da so večinoma niza na servisu preživeli domači odbojkarji govori tudi nadaljevanje tretjega niza, ki so ga po točki mladega Peruničića oranžni zmaji zmagali z rezultatom 25:13 in tako zabeležili še četrto prvenstveno zmago.

Z izjemo na začetku omenjena Todorović in Šket, katerima je trener Kašić danes namenil počitek so zaigrali vsi preostali odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in vnovično izkoristili ponujeno priložnost.

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Mateja Köka: »Veseli me, da mi je trener ponudil priložnost katero mislim, da sem dobro izkoristil. Bili smo boljši v vseh elementih igre ter nadzorovali potek tekme. Sedaj imamo dovolj časa za počitek in pripravo na derbi naslednji konec tedna v Mariboru. Imamo ekipo z veliko odličnimi igralci in prav je, da se rotiramo ter tako ostajamo kar se da spočiti za dolgo sezono, ki je še pred nami.«