Sportklub 1A. DOL moški

06 / november 2021
Panvita Pomgrad - Črnuče 3:0
Poročilo s tekme

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 100, sodnika: Miklošičeva in Suljkanovič (oba Mairbor).         
Panvita Pomgrad: Vinkovič 12, McConnell 12, Drvarič 7, Radović 5, Rojnik 13, Bedrač 2, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.
Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 2, Rojnik 4, Bošnjak 9, Sešek 10, Oman 2, Jančič 2, Hodžič-Šlejkovec, Mejal, Verdinek in Slovnik (oba libero). Trener: Jurij Žavbi.

Po napredovanju med osem najboljših moštev v pokalnem tekmovanju ter zmagi proti lokalnemu rivalu Radencem, so odbojkarji Panvite Pomgrada tokrat brezkompromisno opravili še z mladimi Črnučani, kjer so za zmago s 3:0, brez blokerja Jureta Laknerja, potrebovali vsega dobro uro igre.

Uvodni niz je odlično odprl domači sprejemalec Jakob Rojnik. Zaradi njegovega odličnega začetnega udarca so Sobočani povedli kar s 7:0 in nato prednosti niso več izpustili iz rok. Panvita Pomgrad je Črnučane z raznovrstnim napadom in odločnim servisom povsem oddaljila od mreže in jim v prvem nizu prepustila vsega 13 točk.
Drugi niz je bil za odtenek bolj izenačen. Po domačem vodstvu z 2:0 so gostje nanizali nekaj upešnih zaporednih blokov ter povedli s 4:2. Po lastnih napakah gostov je bil izid na 5. točki že izenačen. Tekmeca sta se izmenjevala v vodstvu do 11:11, ko je Panvita Pomgrad na servis blokerja, Žana Bedrača, gostom le pobegnila na 15:11. Po Rojnikovih začetnih udarcih je bilo v končnici 23:18. Za zmago domačih z 2:0 v nizih, je v drugem nizu gostujoči sprejemalec Črtomir Bošnjak žogo poslal v out.
Takoj na začetku tretjega niza je glavna sodnica Sanja Miklošič izključila gostujočega trenerja Žavbija. Po izključitvi so se Ljubljančani zbrali, bili bolj konkurenčni in zasluženo povedli z 18:14. A po seriji servisov domačega organizatorja igre Urbana Drvariča so domači izid uspeli obrniti na 22:18. Sobočani so niz rutinirano odigrali do konca ter izkoristili prvo zaključno žogo, ki jo je v zmago s 3:0 spremenil Branislav Radovič.