Sportklub 1A. DOL moški

13 / november 2021
Kamničani bodo Črnučah zadovoljni le s tremi točkami
Pred tekmo Črnuče - Calcit Volley
Odbojkarji Calcit Volleyja so se v četrtek pozno zvečer vrnili s prve tekme prvega kroga pokala CEV, ko so gostovali v Las Palmasu, v soboto, pa jih že čaka nova preizkušnja. V sedmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške bodo ob 19. uri v športni dvorani Maksa Pečarja gostovali pri Črnučah. Matija Pleško, trener kamniške ekipe pravi, da ga z njegovim sodelavcem Gašperjem Ribičem ne bi zadovoljilo nič drugega kot tri točke.
Že pred gostovanjem v Las Palmasu pri aktualnih španskih državnih prvakih je Pleško dejal, da lahko kamniška ekipa na ugoden rezultat lahko računa le, če bo prikazala eno svojih boljših letošnjih iger. To se ni zgodilo, domačini so bili v vseh treh nizih boljši, vtis pa je, da bi se dalo iztržiti tudi kaj več. V vsakem primeru bo povratna tekma prihodnjo sredo v Kamniku, na kateri bodo slovenski pokalni zmagovalci, če se bodo želeli uvrstiti v naslednji krog, morali najprej zmagati s 3:0 ali 3:1, nato pa biti boljši še v t. i. zlatem nizu. Tako kot so bili v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov odbojkarji bolgarske ekipe Hebar Paradžik, ki so tudi na prvi tekmi na Kanarskih otokih ostali praznih rok, doma pa so se po zmagi v zlatem nizu uvrstili v naslednji krog, v sredo po zmagi nad Olympiacosom, za katerega igra slovenski reprezentant Alen Pajenk, pa celo v ligo prvakov.
»V prvem nizu smo imeli veliko težav na sprejemu in posledično hkrati dobili še tri ase, tako da je bilo res težko igrati, na splošno gledano pa smo skozi vso tekmo težko prišli do break točke, na drugi strani so imeli domačini zelo soliden v ‘side-avtu’. Mislim pa, da je bilo v igri tudi kaj več, vendar bi morali dodati tisto točko za priključek ali za vodstvo, kar se nam ni izšlo, zato se je tekma končala, kot se je. Če se izrazim po nogometno, prvi polčas smo izgubili, ostaja nam še tekma doma, ki jo bo treba odigrati hrabro tako na servisu kot v napadu ter ob solidnem sprejemu upati na najboljše. V vsakem primeru bomo morali dvigniti raven svoje igre in ostati optimistični,« je ob vrnitvi domov dejal Pleško.
Še pred povratno tekmo z lani najboljšo špansko ekipo bodo Kamničani gostovali v Črnučah. Na papirju naj bi bila to ena lažjih tekem v letošnjem državnem prvenstvu, toda minulo soboto smo se ob porazu Mariborčanov v Novem mestu lahko prepričali, da v tej ligi ni lahkih nasprotnikov. Tega se dobro zaveda tudi trener Calcit Volleyja.
»Daleč od tega, da bi za katerokoli tekmo v državnem prvenstvu lahko rekli, da bo lahka. Prav na vsaki tekmi je treba igrati dobro, če želiš priti do zmage, hkrati pa morava z Gašperjem Ribičem razmišljati tudi o tem, da imamo Jana Klobučarja zelo načetega in da bo potreboval počitek. Bova še videli, kako se bomo glede njega odločili, vsekakor pa nas nič drugega kot tri točke ne bi zadovoljilo. Bo pa spet treba prikazati dobro igro.«
Črnučani, ki so v dozdajšnjih šestih tekmah štirikrat izgubili, vedno z 0:3, so po zmagah nad Hišo na kolesih Triglavom in Krko na šestem mestu. Še vedno jih vodi Jurij Žavbi, ki je bil pred nekaj sezonami pomočnik Matiji Plešku v ACH Volleyju, v igralskem kadru pa je prišlo do nekaterih sprememb. V ekipi ni več Eneja Rutarja in Luka Mivška, ki sta se preselila v drugo črnuško ekipo, prav tako ni več Maja Slobodnika in Uroša Erpiča, medtem ko so novinci Črtomir Bošnjak in Primož Mejal, ki sta posojena s strani ACH Volleyja, s posoje v Krki se je vrnil Din Hodžić Šlejkovec, iz druge ekipe oziroma mlajših selekcij pa so prišli še Jan Karl Jančič, Jaka Prevorčnik in Jurij Oman.
»Ničesar nismo prepustili naključju. Z Gašperjem sva si ogledala nekaj tekem, tako da se bomo na Črnučane dobro pripravili, upam, da se bodo igralci spočili s poti v Španiji, da bomo zvečer imeli dober trening in da bomo v soboto prikazali dobro tekmo. To, da si tekme sledijo ena za drugo niti ni takšna težava, saj so igralci kljub temu bolj ali manj ves čas v trenažnem procesu. Bolj me skrbi to, da določeni igralci, zaradi stanja, v katerem so, skorajda ne morejo trenirati, kar pa dolgoročno ni dobro,« je trenutne težave s poškodbami nekaterih igralcev izpostavil Pleško, toda časa za jadikovanje ni, kajti sezona se neusmiljeno nadaljuje.