Sportklub 1A. DOL moški

20 / november 2021
Salonit Anhovo - Krka 3:1
Poročilo s tekme

ŠD Kanal, gledalcev 80, sodnika Milojevič (Ljubljana), Adrovič (Kamnik)

Salonit Anhovo: Boharev 11, Jereb, Filiputti 1, Karnel, Lazar 9, Jeklin, Kavčič, Maretič 2, Radosavljević 3, Stojanović, Vrtovec 20, Ristić18, Šarić (L), Okroglič (L). Trener: Rok Knafelc.
Krka: Hafner 2, Erpič, Čopi 7, Travnik 7, Pulko 18, Lavrič, Peterlin 10, Lindič 4, Renko, Koncilja 6, Jaklič (L). Trener: Tomislav Mišin.

Tekmo sta obe ekipi pričeli z napako na začetnem udarcu. Domači so se izkazali predvsem z igro v bloku. Po uspešnem protinapadu Lazaja so Kanalci povedli s 5:2. Ristić in Vrtovec sta bila zelo razpoložena v napadu. Z blokom gostujočega blokerja Lindiča so se gostje približali na 8:7. Gostje so po dveh uspešnih napadih Travnika prvič povedli 9:10, ko je prvič s polminutnim odmorom odreagiral trener Knafelc. Po uspešnem začetnem udarcu Vrtovca so Kanalci spet povedli s 14:12. Na krilih razpoloženega Ristića so se domači odbojkarji spet odlepili na 17:14. Takrat je gostujoči trener Mišin izkoristil že drugi polminutni odmor. Boharev je z uspešnim blokom Kanalce povedel do rezultata 20:15. Sledila je napaka Erpiča na začetnem udarcu in vodstvo domačih odbojkarjev s 23:18. Prvo zaključno žogo za domače je v prvem nizu priboril Vrtovec. Sledil je uspešen protinapad Ristića in vodstvo domačih z 1:0 v nizih.
V začetku drugega niza sta bili ekipi praktično izenačeni vse do rezultata 5:5. Sledile se napake domačih na sprejemu in v napadu ter vodstvo dolenjcev s 5:7. Z asom Bohareva so domači uspeli rezultat izenačiti na 8:8. Sledil je ponovni pobeg gostov na 9:12. Z uspešnim začetnim udarcem Ristića so se Kanalci gostom približali na 11:12. Gostje so v nadaljevanju niza izboljšali igro v bloku in povedli 14:18. Takrat je domači trener Knafelc izkoristil še drugi polminutni odmor. Gostujoči sprejemalec Peterlin je z uspešnim protinapadom popeljal goste do vodstva 15:20. Pri rezultatu 16:22 sta pri domačih v igro vstopila Filiputti in Jereb. Gostje so si pred končnico priborili lepo prednost, ki je niso več izpustili iz rok in izenačili na 1:1 v nizih.
Odbojkarji Krke so v začetku tretjega niza povedli 2:5. Sledil je preobrat Kanalcev v režiji Ristića in Vrtovca za vodstvo Kanalcev s 7:5. Peterlin je po uspešnem protinapadu ponovno izenačil na 8:8. Ristić je bil v nadaljevanju nezaustavljiv v napadu in najbolj zaslužen za ponovno vodstvo Kanalcev s 14:12. Takrat je gostujoči trener Mišin izkoristil drugi polminutni odmor. Pri gostih je v igro na mesto sprejemalca Travnika vstopil Čopi. Sledilo je izenačenje gostov na 17:17. Pri domačih je Vrtovec poskrbel za novo izenačenje na 20:20. V končnici niza so domači odbojkarji naredili manj napak in Ristić je z uspešnim napadom izkoristil drugo zaključno žogo za zmago v tretjem nizu.
Na krilih zmage v tretjem nizu so Kanalci nadaljevali z dobro igro in v začetku četrtega niza povedli 4:2. Pri gostih je bil korektor Pulko najbolj zaslužen, da domači niso še bolj pobegnili. Po uspešnem proti napadu Vrtovca so domači povedli z 8:5. Sledile so napake Pulka in Čopija v napadu in ponovno zvišanje vodstva domačih odbojkarjev na 11:7. Pri rezultatu 14:8 je pri gostih na mesto blokerja Lindiča vstopil mladi Lavrič. V nadaljevanju je svoje v napadu prispeval tudi domači bloker Lazar in Kanalci so spet pobegnili na 18:11. Gostje so v sredini niza veliko začetnih udarcev poslali v avt ali mrežo. Z blokom Bohareva so Kanalci povedli 21:13. V končnici niza je pri domačih na mesto Radosavljevnića vstopil Maretič. Prav mladi Maretič je priboril prvo zaključno žogo za Kanalce. Prednost je bila prevelika in tri točke so zasluženo ostale v Kanalu.