Sportklub 1A. DOL moški

10 / december 2021
Proti Sobočanom nadaljevati zmagoviti niz
Pred tekmo Calcit Volle - Panvita Pomgrad
Črnučani, ki so v letošnjem državnem prvenstvu že namučili Kamničane, so bili v obeh četrtfinalnih pokalnih tekmah proti branilcem naslova brez pravih možnosti za uspeh. Predvsem to velja za sredino tekmo, v kateri so nasprotniku prepustili le 40 točk. Razveseljivo je, da so po domačem porazu z ACH Volleyjem, v katerem so bili ves čas v podrejenem položaju, hitro ujeli zmagovalni ritem, kar je pred prvim vrhuncem sezone, zaključnim turnirjem pokala Slovenije, zagotovo razveseljivo.
»Že tisti teden pred ACH Volleyjem smo bili v dobrem ritmu, toda Ljubljančani so v Kamniku res prikazali zelo dobro igro in so nas resnično nadigrali. Na srečo smo na ta poraz hitro pozabili, veliko pa je vplivalo tudi to, da po daljši odsotnosti tudi naš kapetan, Mitja Gasparini, igra vse bolje in ko je on na igrišču, je vse lažje. Ko je on na igrišču, je dejansko naša samozavest večja, saj se nanj lahko v vsakem trenutku lahko zaneseš, pa tudi našima podajalcema je lažje,« meni Timotej Gal Kos, sprejemalec Calcit Volleyja, ki v zadnjem času tudi s strani trenerja Matije Pleška dobiva vse več priložnosti.
Kakorkoli že, igra kamniških odbojkarjev je vse boljša, kar je zagotovo spodbudno, kajti zaključni turnir pokala Slovenije je vse bližje.
»Mislim, da bomo do takrat še boljši. Časa, da se nanj še bolj pripravimo, bo dovolj, pa tudi Gasparini in naša podajalca bodo imeli več možnosti, da se uigrajo. Verjamem, da do takrat ne bomo več imeli toliko težav s poškodbami, s katerimi se soočamo praktično od začetka sezone in da bomo ulovili želeno formo,« se nadeja Kos.
Priložnost za potrditev dobre forme bodo Kos in soigralci imeli že v soboto. Sobočanom v zadnjem času morda ne gre vse po načrtih, saj so v zadnjih štirih krogih ostali praznih rok, vendar gre še vedno za ekipo, ki si zasluži vse spoštovanje. V Murski Soboti so s 3:1 zmagali Kamničani.
»Panvita Pomgrad je predvsem na domačem igrišču vedno zelo neugodna ekipa. O tem smo se lahko prepričali tudi sami, ko so nas pošteno namučili. Res je, da že nekaj časa niso zmagali, zato moramo biti še toliko bolj pazljivi. Prepričan sem, da bodo do konca prvenstva še marsikoga presenetili, vendar bomo naredili vse, da ne bi slučajno nas. V zadnjih dveh sezonah je resnično vsako tekmo v domačem prvenstvo treba odigrati sto odstotno, če tega ne narediš, se hitro lahko opečeš.«
Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije kamniško ekipo po sobotni tekmi s Sobočani čakata še dve preizkušnji. Prva bo v torek, ko bodo doma igrali z zanje vedno neugodnim Waldviertlom, prihodnjo soboto pa se bodo v Kanalu pomerili še s Salonitom. Tekma z Waldviertlom bo pomembna v boju za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, s Sobočani in Kanalci, da ostanejo v boju za najvišja mesta po rednem delu domačega prvenstva.
»O obeh tekmah bomo začeli razmišljati šele po Panviti. Dejstvo je, da je pred nami še dolga sezona in da ni ne v prvenstvu ne v srednjeevropski ligi prav nič izgubljenega. Prepričan sem, da se v srednjeevropski ligi lahko uvrstimo na zaključni turnir, seveda pa v njej ne smemo več izgubiti,« je odločen 25-letni Kranjčan, ki drugo sezono igra za Calcit Volley.