Sportklub 1A. DOL moški

19 / december 2021
ACH Volley Ljubljana - Merkur Maribor 3:0
Poročilo s tekme

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 100, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana - Merkur Maribor 3:0 (22, 14, 22)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 13, Rutar, Mašulović 9, Todorović 2, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Pokeršnik 11, Videčnik 11, Kök. Trener: Mladen Kašić.
Merkur Maribor: Adžović, Kovačević, Pavlovič 7, Bračko 3, Košenina (L), Donik 4, Adžović, Planinšič, Kržič 3, Ikhbayri 10, Kovačič, Gergye 7. Trener: Sebastijan Škorc.

V 12. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se na derbiju še drugič v sezoni udarili ekipi ACH Volleyja Ljubljana in Merkur Maribora. Oranžni zmaji so na tekmi, ki je obenem štela tudi za srednjeevropsko prvenstvo MEVZA, prevladali v vseh treh nizih in brez večjih težav slavili še 23. zaporedno zmago.

Že na samem uvodu prvega niza sta Pokeršnik in Šket ljubljanski ekipi priigrala prednost treh točk (6:3), katero so oranžni zmaji v nadaljevanju niza po uspešnem napadu Mašulovića (11:7) in takoj zatem še v prvem nizu izjemno razigranega Šketa (12:7) le še povečali. Prednost petih točk je sprožila reakcijo na klopi gostov ter polminutni odmor na zahtevo trenerja Škorca. Le-ta ni prinesel bistvenih sprememb, saj so oranžni zmaji po maratonski točki, ki jo je z napadom zaključil Gjorgiev, ohranjali prednost. Odbojkarji Maribora so uspeli za trenutek zmanjšati zaostanek (16:14), vendar so razigrani oranžni zmaji hitro odgovorili in povedli za štiri (20:16), po bloku Mašulovića pa za pet točk (22:17). Sledil je še drugi odmora na zahtevo Škorca, ki je predramil mariborske odbojkarje, ki so se oranžnim zmajem po dveh asih Pavloviča nevarno približali (23:22). Minuta odmora domačega stratega Kašića je zalegla, saj je dvome o zmagovalcu prvega niza z uspešnim blokom razčistil Videčnik (25:22).
Drugi niz se je začel izenačeno vse do uspešnega napada Šketa, ki je bil še vedno nerešljiva uganka za Mariborčane (8:5). Gostje iz štajerske prestolnice so odgovorili z blokom Kržiča in v soboto ne najbolj razpoloženega korektorja Ikbajrija. V nadaljevanju niza smo na parketu Hale Tivoli bolj ali manj spremljali prevlado večkratnih državnih prvakov, ki so si hitro priigrali neulovljivo prednost. Šket je z asom poskrbel za prvo zaključno žogo, katero je izkoristil kapetan Pokeršnik (25:14).
V tretjem nizu so domači odbojkarji še vedno igrali na visokem nivoju in gostom hitro pobegnili na tri točke prednosti (9:6). Trener Škorc je nalet oranžnih zmajev poskusil zaustaviti z odmorom, ki pa ni pomagal, saj je Gjorgiev z uspešnim varanjem le še povečal prednost domačih odbojkarjev (10:6). Po bloku Videčnika za 12:7, so se prebudili tudi odbojkarji Maribora in rezultat uspeli znižati na dve točki (15:13). Zmajem je po zaslugi Šketa in Mašulovića ponovno uspelo pobegniti (19:14) in ohraniti prednost tudi v končnici. Zmagovalca tekme je z uspešnim napadom odločil najučinkovitejši igralec srečanja Alen Šket (25:22).

Izjava po tekmi:

Trener ACH Volleyja Ljubljana, Mladen Kašić: »Najprej čestitke mojim fantom za prikazano predstavo in prepričljivo zmago proti vedno neugodni ekipi Maribora. Danes smo ponovno dokazali, da ko igramo zbrano in taktično zrelo nas je v dvorani Tivoli zelo težko premagati. Podobne predstave pričakujem tudi že čez nekaj dni na zaključnem turnirju Pokala Slovenije.«