Sportklub 1A. DOL moški

15 / januari 2022
ACH Volley Ljubljana - Salonit Anhovo 3:0
Poročilo s tekme
Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Perčič, Adrovič (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana - Salonit Anhovo 3 : 0 (14, 18, 20)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 2, Šket 2, Rutar 4, Mašulović 5, Todorović 1, Peruničić 4, Okroglič 8, Kovačič (L), Gjorgiev 14, Pokeršnik 6, Videčnik 9.  Trener: Mladen Kašić.

Salonit Anhovo: Boharev 4, Jereb 1, Karnel 1, Jeklin 4, Lazar 3, Kavčič 2, Okroglič (L), Kovačič 4, Vrtovec, Ristić 11.  Trener: Rade Dačović.

Že v uvodnem nizu srečanja so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana prevzeli pobudo in zagospodarili na igrišču. Gostje, ki so zaigrali v spremenjeni zasedbi, oslabljeni zaradi zdravstvenih težav, več kot na trenutke dostojnega odpora niso mogli nuditi. Niz se je ekspresno, na 14. točki, končal v korist ljubljanskih odbojkarjev.

Podobno nadaljevanje tekme smo spremljali tudi v drugem nizu, v katerem oranžni zmaji niso prav nič popuščali. Na krilih razpoloženega Gjorgieva so si hitro priigrali prednost in imeli celoten niz vseskozi pod nadzorom. Trener oranžnih zmajev Kašić je lahko priložnost za dokazovanje kaj hitro ponudil tudi igralcem, ki ponavadi ne igrajo v udarni zasedbi. Prvo zaključno žogo ter prav tako točko za osvojeni drugi niz je z uspešnima napadoma preko prvega tempa zagotovil razpoloženi Rutar.

Tudi tretji niz se je začel po notah oranžnih zmajev, ki so po vnovični napaki na servisu gostov povedli z dvema točkama prednosti. Po uspešnem bloku Kavčiča so Kanalci uspeli zaostanek na peti točki izničiti. Preveč neizsiljenih napak v vrstah odbojkarjev iz Kanala je pomenilo vodstvo Ljubljančanov s 7:5 in prvi polminutni odmor na zahtevo gostujočega stratega Dačića. Tudi v nadaljevanju smo bili priča prevladi ACH Volleyja Ljubljana, ki je predvsem z uspešnimi bloki oddaljil od nasprotnika in to prednost ohranil tudi v drugi polovici niza. Naprej blok ter takoj zatem še uspešen napad Peruničića sta pri rezultatu 21:15 dokončno razblinila dvome o zmagovalcu. Tekma se je po napaki gostov na začetnem udarcu končala na 20. točki v korist oranžnih zmajev, ki so tako zabeležili že svojo 29. zaporedno zmago sezone.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Čestitke mojim fantom za zmago, ki pred povratnim obračunov pokala CEV Challenge prihaja v pravem trenutku. Ekipa Salonita danes, tudi zaradi manjkajočih igralcev, ni bila dorasel nasprotnik. Kljub temu nismo dopustili, da bi se razigrala ter smo tako imeli tekmo vseskozi pod nadzorom.«

Vir: ACH Volley Ljubljana