Sportklub 1A. DOL moški

15 / januari 2022
Črnuče - Panvita Pomgrad 3:1
Poročilo s tekme

1A. DOL - 13. krog - 15. januar 2022, Ljubljana, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Pevc Anton in Klinar Nejc, gledalcev 100

Črnuče : Panvita Pomgrad 3:1 (15:25, 25:23, 25:21, 25:15)

Črnuče:
Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 11, Tepič, Bošnjak 21, Sešek 17 Oman 4, Slovnik (C) 3, Jančič, Mejal 3, Verdinek (L), Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi

Panvita Pomgrad: Vinkovič 12, McConnell 18, Drvarič 2, Radović 5, Rojnik (C) 20, Lakner 2, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vori (L), Vrabl (L). Trener: Dejan Fujs

Prvi niz se ni začel po željah domačih gledalcev. Pri Črnučanih je šepal predvsem sprejem in pri zaostanku z 8:16 se je že nakazovalo, da bodo niz osvojili gostje. Menjavi trenerja Žavbija Rojnik-Prevorčnik in Mihelčič-Mejal nista zalegli in Pomurci so gladko pripeljali niz do konca.

Naslednji niz so Črnučani začeli povsem drugače. Pri vodstvu domačih z 9:2 je gostujoči trener Fujs porabil že oba timeouta. Nato je poskusil z menjavo, namesto Fužirja je vstopil Vinkovič. Toda zaostanek se je še povečal in je po asu Aljaža Gornika znašal že 11 točk. Toda Pomurci se nikakor niso predali in so v končnici uspeli ujeti priključek na 24:23. Nato pa je s točko v napadu usodo gostov zapečatil najboljši mož Črnučanov Črtomir Bošnjak.

Tretji niz je potekal povsem izenačeno do prehoda v končnico, ko so si domači ustvarili naskok štirih točk in ga uspeli zadržati do konca. V tem delu je odločil boljši črnuški začetni udarec, ki je povzročal preglavice gostujočim sprejemalcem.

Dobro serviranje domačih se je nadaljevalo tudi v četrtem nizu, medtem ko se je pri gostih poslabšalo. Napravili so kar sedem napak na začetnem udarcu. Črnučani so v nizu vodili od začetka do konca, prednost pa so ohranjali pretežno zaradi lastnih napak Panvite Pomgrada. Trener Fujs je opravil dvojno menjavo, korektorja McConnella je zamenjal Fužir, podajalca Drvariča pa Hafner. A zaostanek je bil že previsok.

Igralec Črnuč Jurij Oman:
"Začeli smo res slabo, malo boljše je bilo po prvem timeoutu ampak zaostanka nismo mogli več nadoknaditi. V drugem setu smo se končno zbrali in potem iz seta v set stopnjevali igro, tako da smo na koncu dokaj gladko zmagali. Dobro nam je šlo pri servisu, kar je bilo po moje ključno pri današnji zmagi."

Trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs: "Po dobrem začetku smo kar nekako 'nehali igrati'. V preostalih setih nismo imeli dovolj razpoloženega napadalca za zaključevanje, čeprav so bile podaje dobre, ena na ena. Z našim servisom danes nismo mogli parirati nasprotni ekipi, ki je odigrala po svojih zmožnostih, z odličnim sprejemalcem Bošnjakom, ki ga nismo ustavili. Zaslužena zmaga domačih, mi pa nismo niti približno pokazali tistega, kar smo sposobni."