Sportklub 1A. DOL moški

12 / mars 2022
HišanakolesihTriglav - Črnuče 3:1
Poročilo s tekme

Športna dvorana Planina, gledalcev: 50, sodnika: Adrovič (Kamnik) Milojevič (Ljubljana).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 3, Nanut 10, Pušnik 3, Tučen 6, Mali 10, Štembergar Zupan 23, Šikanič 4, Maček 5, Libnik (L), Kumer(L), Fajfar. Trener: Sašo Rop
Črnuče: Vilar 4, Mihelčič 1, Gornik 10, Tepič 9, Bošnjak , Sešek , Oman 6, Slovnik , Jančič 13,  Mejal 1, Rojnik 10, Verdinek, Prevorčnik 8, Karadža-Prevc(L). Trener: Jurij Žavbi

Kranjčani so tekmo začeli oslabljeni brez kapetana Breganta in podajalca Godniča. Izid tekme za goste ni imel kakšnega posebnega pomena, zato je trener gostov začel z rezervno postavo. Po začetnem vodstvu domačih so na servis Tepiča prvič do vodstva prišli gostje (5:6). V obrambi so se razigrali tudi Kranjčani in Štembergar Zupan je Triglav popeljal do vodstva z 9:8. Črnuška ekipa je kljub temu, da niso nastopali z najboljšimi, povedla z 12:14, Rop pa je vzel pol minute odmora. Po neubranljivem servisu Mihe Malija je odmor vzel še trener Žavbi, saj so Kranjčani izid poravnali. Ekipi sta nato nadaljevali izenačeno, domači so sicer imeli priložnosti, da bi si ustvarili prednost, a so vse zapravili s preslabimi napadi, hkrati pa naredili še kopico napak. Po bloku Tepiča Tučnu so gostje povedli z 18:21, kar je bila hkrati najvišja prednost katerekoli ekipe v prvem nizu. Kranjčani se niso predali, z dobrimi servisi Tučna so izenačili na 21:21. Zatem je Žavbi vzel še drugi odmor. Prvo zaključno žogo za domače je izkoristil Aljoša Šikanič z neubranljivim servisom.
Na začetku drugega niza so gostje povedli z 1:5, saj so Kranjčani delali napake kot po tekočem traku. Gostje so igrali bolj čvrsto v obrambi, tako da Kranjčani niso mogli ujeti priključka. Pri 7:14 za goste je sledil odmor domačih, ki so nato zaigrali bolje in pričeli loviti prednost Črnučanov. Pri 10:14 je prekinitev zahteval Žavbi, a so Kranjčani nanizali še 3 točke, saj so napake delali tudi gostje. Pri 13:14 je sledil še drugi odmor gostov v drugem nizu. Gostje so ponovno prišli do dveh točk prednosti, ko so z blokom ustavili Pušnika, ki je v drugem nizu igral namesto Malija. Miha Mali je ponovno vstopil v igro pri 20:22 za goste. Po napaki Verdineka v napadu je bil izid izenačen, Triglav pa je z blokom prišel do prve zaključne žoge, ki jo je izkoristil Štembergar Zupan.
V tretjem nizu so gostje dobro ustavili Štembergar Zupana z dvema blokoma, posledično so gostje povedli s 3:5. Kranjčani so izenačili na 6. točki s servisom Malija. Sledilo je spet obdobje slabše zbranosti in neodločnih napadov domače ekipe, kar so Črnučani izkoristili za vodstvo z 12:15. Nekajkrat se je v napadu izkazal Štembergar Zupan, ki je tudi nadoknadil zaostanek domačih za novo izenačenje na 17:17. Po bloku Tučna je odmor vzel Žavbi, saj je njegova ekipa že zaostajala za točko. V končnici se je pri domačih razigral Nanut, ki je bil neustavljiv v napadu in skrbel za vodstvo Triglava. Črnučani so spet obrnili rezultat, ko so ustavili Štembergar Zupana in nato s protinapadom prednost povišali na 21:23. Črnuče so dobile tretji niz po napaki domačih v napadu.
V četrtem nizu so Kranjčani z asom Nanuta povedli s 4:2, nakar je Žavbi zahteval prvo prekinitev. Tokrat se Triglavani niso pustili zmesti in so prednost še povečali, tako da je pri 11:7 trener gostov zahteval še drugi odmor. To je gostom pomagalo, saj so z dvema zaporednima blok točkama prišli na 11:10. Nato je z odmorom reagiral še domači trener Rop in ustavil serijo gostov. Na servis Nanuta so Kranjčani spet pobegnili na varnejšo razliko (13:10). Ko so Kranjčani zaigrali odločno v napadu, je tudi prednost narasla na 17:12. Prednosti domači niso več izpustili iz rok in so tako po daljšem času spet dobili nove točke v državnem prvenstvu.