Sportklub 1A. DOL moški

26 / mars 2022
HišaNaKolesihTriglav - Merkur Maribor 0:3
Poročilo s tekme

Športna dvorana Planina Kranj, gledalcev: 150, sodnika: Kramar (Kamnik), Pevc (Škofja Loka)

HišaNaKolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Pušnik, Nanut 4, Tučen 3, Bregant 8, Godnič 1, Snedec 1, Mali 3, Štemberger Zupan 12, Šikanič, Maček 2, Fajfar, Kumer (L), Libnik (L). Trener: Sašo Rop
Merkur Maribor: Cafuta 7, Adžović S., Kovačević, Pavlović 8, Bračko, Donik 11, Adžović A., Planinšič, Kržič, Ikhbayri 16, Kovačič, Gergye 11, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc

Merkur Maribor je tudi na drugi tekmi pokazal več v vseh prvinah odbojkarske igre, čeprav so na trenutke tudi Kranjčani pokazali zelo dobro igro. Prvi in drugi niz sta imela zelo podoben potek. Domača ekipa je imela priključek do 15. točke, nato pa so gostje prek Donika in Ikhbayrija bolje izkoriščali protinapade in si priborili odločilno prednost. Oba omenjena igralca sta tudi zaključila prvi in drugi niz.
Tudi zadnji niz je potekal v prednosti gostujoče ekipe. Tokrat je pri gostih izstopal Gergye, ki je skupaj z Ikhbayrijem preprečil vse poizkuse Kranjčanov, da bi se približali na manj kot dve točki zaostanka. Mariborčani so se tako zasluženo uvrstili v polfinale.

V drugi polovici tretjega niza je trener Sašo Rop iz igrišča zadnjič v njuni karieri poklical Andreja Štembergarja Zupana in dolgoletnega kapetana Kranjčanov Janka Breganta, ki sta na tej tekmi zaključila z igranjem odbojke. Andrej je v Triglavu prvič zaigral v članski ekipi v sezoni 2009/10, od leta 2014 naprej nekaj sezon odigral v kamniškem Calcitu in se za zaključek kariere v jeseni 2020 vrnil v matični klub. Janko Bregant je bil kar 8 sezon kapetan kranjske ekipe, z njo osvojil tudi bronasto medaljo v državnem prvenstvu.