Sportklub 1A. DOL ženske

13 / november 2021
Luka Koper - SIP Šempeter 1:3
Poročilo s tekme

Domačinke so prvi niz začele slabše in zaostajale s 3:0, vendar so potem dobile sedem zaporednih točk. Pri čemer so veliko doprinesli odlični servisi koprskege blokerke Kovačič, uspešno pa je napadala tudi Trobec. Do rezultata 9:5 ekipa SIP Šempetra ni imela veliko možnosti, saj so Koprčanke diktirale tempo igre. Vendar so zaradi nekaj napak in stopnjevanja igre na strani ekipe iz Šempetra, gostje kmalu vodile zgolj še za eno točko. Rezultat je bil izenačen do rezultata 16:16. Koprčanke so nato pobegnile Šempetru za 3 točke in povedle z 19:16. Šempeter je nato znova izenačil na 19:19. Na strani Šempetra je bila razigrana Vidali, na strani Kopra pa je najbolj izstopala Đukić. Šempeter je strl odpor Kopra in zmagal prvi niz s končnim rezultatom 23:25.
Drugi niz se je začel zelo izenačeno vse do rezultata 4:4. Nato je Šempeter povedel za dve točki in s konstantno igro še povečal svojo prednost na 8:6. Vendar je Koper uspel rezultat izenačiti na 8:8 in tudi povedel za dve točki. Šempeter je prišel do izenačenja in vodstva za dve točki na račun igre brez napak in servisov Lekšetove. Z neubranljivim servisom Čopičeve je bil rezultat izenačen na 12:12. Pri 14:12 je trener Kopra, Stojakovič vzel polminutni odmor, kar je pripomoglo k izenačenju rezultata na 14:14. Tekma je bila še naprej izenačena in Koper je povedel z rahlo prednostjo (20:17). Šempetrska dekleta so stopnjevala tempo igre in Koper se je moral močno potruditi, da je ohranjal prednost. Končni rezultat je bil 25:22 za domačinke.
Tretji niz se je ponovno pričel precej izenačeno (3:3), vendar je ekipa iz Šempetra kmalu povedla za 6 točk (3:6). Gostje so konstantno servirale in napadale, kar jih je pripeljalo do težko ulovljivega vodstva - kar desetih točk (4:14). Domačinke so ekipi Šempetra vzele še nekaj točk, vendar so jih gostje prevladale in niz dobile s 15:25.
Četrti niz se je začel z zgrešenim servisom in napadom domačink, vendar so hitro popravile svoje napake in izenačile. Uspešno je na strani Kopra servirala Kavčičeva. Koper je povedel s 5:3, vendar se jim je Šempeter z napadom Štamparjeve približal na točko razlike in nato rezultat tudi izenačil na 6:6. Napake Kopra so Šempetru dale možnost, da je povedel za 3 točke (6:9). Domačinke so izenačile, vendar so bloki Gimpeljeve ekipi Šempetra prinesli vodstvo. Gostujoča ekipa je povedla še z dodatnimi petimi točkami (9:14). Za gledalce je bila najbolj atraktivna 36. točka tekme, ki pa so jo dobile gostje. Dekleta iz Šempetra so ohranjale prednost tudi v drugi polovici 4. niza vse do končne zmage pri rezultatu 18:25.