Sportklub 1A. DOL ženske

20 / november 2021
SIP Šempeter – ATK Grosuplje 3:0
Poročilo s tekme

ŠD Šempeter, gledalcev: 90, sodnika: Kramar (Kamnik), Miklošič (Maribor)

Začetek prvega niza se je začel izenačeno. Na vsaki strani smo videli po dva uspešna napada (3:3). Sip-e so prvič povedle za tri po dveh uspešnih napadih Vidalijeve in Štamparjeve (7:4). Po dveh uspešnih napadih Lekšetove je na semaforju kazalo 11:6. Sledil je še uspešen blok in zaključen napad Korenove za 13:7. Sledile je prvi odmor gostujočega trenerja. Po napaki Kukmanove v bloku Šempetranke povedejo s 17:9. Gostujoči trener je po zaključenem napadu Vidalijeve pri rezultatu 18:9 zahteval drugi odmor. Gostje so ne-uspešno lovile priključek. Po uspešnem napadu Korenove so Sip-e imele prvo zaključno žogo. Gostje že v naslednjem napadu naredijo napako v napadu. Prvi niz se je končal s 25:13.
Drugi niz bolje začnejo Sip-e, ki so po asu Lekšetove in napaki v napadu in sprejemu gostujoče ekipe, povedele s 3:0. Po uspešnem napadu Strgarjeve in napaki domače ekipe v napadu so gostje takoj izenačile na 4:4. Nadaljevanje niza je bilo izenačeno, na vsaki strani smo videli po dve napaki v napadu in en uspešen napad za 7:7. Sledile so tri točke domače ekipe in sicer uspešen napad Gimpeljeve in Lekšetove za 10:7 in prvi odmor gostujočega trenerja. Po dveh asih Lekšetove je na semaforju kazalo že 14:9. Sledili sta še dve točki Štamparjeve v bloku in napadu za 17:10 in drugi odmor gostujočega trenerja. Sip-e so po bloku Štamparjeve povedle z 21:12. Gostje so tako kot v prvem nizu lovile priključek. A tudi tokrat neuspešno. Po uspešnem varanem napadu Korenove so Sip-e imele prvo zaključno žogo. Šempetranke so realizirale že prvo zaključno žogo in po bloku Lukmanove povedle z 2:0 v nizih.
Tretji niz so bolje začnele gostje, ki so po dveh uspešnih napadih Puceljeve povedle z 1:3. Na drugi strani je po asu Božičeve sledilo izenačenje. Vodstvo s 5:3 so si domačinke priborile z napadom Vidalijeve. Po uspešnem napadu Strgarjeve in Puceljeve so se gostje približale na točko zaostanka. Sip-e so ponovno povedle za dve točki po asu in uspešnem napadu Lekšetove (12:10). Sledila je še napaka gostujoče podajalke za 13:10 in prvi odmor gostujočega trenerja. Po uspešnem napadu Vidalijeve je na semaforju kazalo 16:12. Gostujoči trener je po asu Vidalijeve (19:13) vzel drugi odmor. Tudi domači trener je po asu Bregaregarjeve vzel prvi odmor (23:16). Prvo zaključno žogo za Sip-e je po odmoru priborila Puckmeister. Že v naslednjem napadu gostje naredijo napako za 25:16 za domačinke. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 3:0 v prid Šempetrankam.