Sportklub 1A. DOL ženske

27 / november 2021
Ankaran - SIP Šempeter 0:3
Poročilo s tekme

Prvi niz je bil izenačen do 11. točke, v nadaljevanju so gostje pobegnile na tri točke razlike, katero so uspešno zadržale v svojo korist do zaključka niza. V prvem nizu so domače igralke nekoliko slabše sprejemale in zgrešile šest servisov.
V drugem nizu so domače pričele bolje, po izenačenju na peti točki so povedle z 8:5 in z 11:8. Gostje so izenačile na 11. točki ter ponovno na 15. točki. Sledila je serija domačih točk Kakerjeve in vodstvo z 21:16. Ko se je že zdelo, da bo sledilo izenačenje v nizih, se je zgodil preobrat in izenačenje v točkah na 21. in na 23. točki. Niz je zaključila Korenova za vodstvo Šempetra z 2:0 v nizih.
V tretjem nizu so se gostje razigrale v obrambi ter po izenačenju na peti točki v nadaljevanju niso več dopustile, da bi se domače približale in s tem morda prevesile tekmo. V zaključku niza je sledila še serija točk Vidalijeve in blok Štamperjeve za zmago Šempetra s 25:19.

Pri Ankaranu so največ točk prispevale Valenčič (11) ter Lovšin (10), pri gostjah pa Vidali (15), Lekše (12) in Štampar (11).

Foto: Barut D.