Sportklub 1A. DOL ženske

04 / december 2021
SIP Šempeter - Calcit Volley 0:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 140, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

Prvi niz so Kamničanke začele z najmočnejšo postavo, ampak se Sip-e niso ustrašile. Po točki Štamparjeve in napaki v napadu kamniške igralke Fattoumate so domače povedle s 3:2. Sledil je še as Božičeve in točka v napadu Vidalijeve za 6:2. Gostje so izenačile po točki Mihevčeve in Fattoumatove na 8. točki. Po asu Šiftarjeve je na semaforju kazalo 9:12, zato je domači trener vzel prvi odmor. Šempetranke so po odmoru odigrale odlično v napadu in v obrambi, ter po napaki gostij ponovno izenačile na 14. točki. Gostje po točki iz napada Šiftarjeve in Fattoumatove povedejo za tri točke (15:18). Po zaključenem napadu Kostićeve in Šiftarjeve so Kamničanke povedle s 17:21. Sip-e se niso predale. Po najdaljši točki v prvem nizu, in zaključenem napadu Lekšetove, so se približale na dve točki (19:21). Po asu Lekšetove (20:21) pa je gostujoči trener vzal prvi odmor. Takoj po odmoru je točko z napadom osvojila Kostičeva. Sledila je še napaka na sprejemu domače ekipe (20:23) za drugi odmor domačega trenerja. Prvo zaključno žogo je priborila Fattomata (21:24). Gostje so po uspešnem napadu Charukove realizirale drugo zaključno žogo za 22:25.
Drugi niz so odločneje začele gostje, ki so po dveh napakah Sip povedle z 2:6. Prvi odmor v drugem nizu je vzel domači trener. Po odmoru so gostje nadaljevale odlično in po dveh točkah Charukove povedle za šest točk (4:10). Sledila je še točka iz druge linije Fattoumatove za 4:11 za drugi odmor domačega trenerja. Šempetranke so se po bloku Korenove in varanem udarcu Puckmeistrove nekoliko približale (8:14). Že v naslednji menjavi so si sledile štiri točke gostij in po treh uspešnih napadih Fattoumatove in asu Šiftarjeve je na semaforju kazalo že 8:19. Domači trener je v nadaljevanju niza dal priložnost Lukmanovi in Črnili. Šempetranke se niso uspele približati in po napaki na servisu gostjam zagotovile prvo zaključno žogo (12:24). Gostje so realizirale že prvo žogo za 12:25.
Tretji niz so bolje začnele gostje, ki so po točkah Kostićeve, Charukove in slabem sprejemu domače ekipe, povedele z 1:5. Sip-e so se po dveh uspešnih napadih Gimpeljeve približale na 4:6. Po dveh točkah Lekšetove in Božičeve je bil rezultat poravnan na 8. točki. Gostje so po izenačenju ponovno zaigrale odločneje v bloku in v napadu. Po bloku Kostićeve (9:13) je domači trener vzel prvi odmor. Po uspešnem napadu Vidalijeve je na semaforju kazalo 11:15. Sip-e so lovile gostje in po zaključenem napadu Gimpeljeve in njenih dveh asih se tudi približale na točko zaostanka (16:17). Gostje so že v naslednji menjavi dosegle tri zaporedne točke za drugi odmor domačega trenerja. Po varanem napadu Božičeve je bil rezultat 20:23. Sledil je še as Božičeve za 21:23 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru je prvo zaključno žogo za gostje priborila Fattoumata z uspešnim napadom. Sledili sta dve točki na strani Šempetrank za 23:24 in za drugi odmor gostujočega trenerja. Gostje so se po odmoru, po uspešnem bloku Mori-Pavlovićeve lahko veselile zmage s 23:25.