Sportklub 1A. DOL ženske

10 / december 2021
Koprčanke v Kamnik prihajajo s Saro Hutinski
Pred tekmo Calcit Volley - Luka Koper
Pred tekmo z Eczacibasijem je trener Kamničank, Gregor Rozman, dejal, da bodo morale njegove varovanke preseči same sebe, če bodo želele nasprotnicam odvzeti vsaj en niz. V prvem nizu so dejansko bile blizu želenemu cilju, v drugem in tretjem pa turška ekipa, na čelu z eno najboljših odbojkaric na svetu, Tijano Bošković in izkušeno organizatorico igre, Majo Ognjenović, ni dovolila nobenega presenečenja. Vseeno po porazu ni bilo razlogov, da bi bili v kamniškem taboru razočarani.
»Glede na stanje, v kakršnem smo, je bil to naš maksimum in s te strani igralkam lahko samo čestitam za hraber pristop. Pokazale so, da smo v določenih delih igre lahko vsaj zraven in dejansko ni razloga za slabo voljo. Za kaj več bi morali biti v vseh elementih igre še boljši. Dejstvo je, da smo s servisom 'pritiskali', kolikor se je dalo, vendar so bile turške odbojkarice v tem elementu igre zelo zanesljive, največja razlika pa je bila v napadu. Tu smo bili kot ekipa pod 35-odstotki, na drugi strani pa so bile vse njihove napadalke okoli 50-odstotne, nekatere še več. Videlo se je, da so v napadu odlično izkoriščale organizatorko igre, ki jo imajo. Napadalno smo bili pod njihovo ravnijo in tu je bila glavna razlika,« je Rozman nekaj besed namenil sredini tekmi, ki pa je za njegovo ekipo že preteklost. Prav tako Kamničanke o Eczacibasiju ne bodo razmišljale vse do sobote popoldne, kajti takrat jih v domačem prvenstvu čaka Luka Koper.
Koprčanke so trenutno resda na zadnjem mestu prvenstvene lestvice so še brez osvojene točke. V sredo je na zaostali tekmi devetega kroga zanje igrala tudi nekdanja slovenska reprezentantka Sara Hutinski, vendar to ni bilo dovolj, tako da je Krim prišel do prepričljive zmage. V prvi letošnji medsebojni tekmi so Kamničanke v Kopru zmagale s 3:0 (9, 18, 16).
»Če lahko za tekmo proti Eczacibasijem rečemo, da je bila to tekma za uživanje in sproščeno igro, zdaj prihajajo tekme, v katerih preprosto moramo zmagati. Na ta način bomo tudi pristopili v soboto, ko nas čaka Koper, ki bo s Hutinsko zagotovo bolj nevarne, kot je bil na prvi tekmi. Po njej se bomo spet usmerili Turkinjam, pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo do konca leta naš najpomembnejši cilj, pa nas čaka še gostovanje v Grosupljem. Skratka, ničesar ne smemo prepustiti naključju, vsako tekmo moramo vzeti enako resno,« zatrjuje trener slovenskih državnih prvakinj.
Ker v kamniškem taboru ničesar ne prepuščajo naključju, je že zdaj bolj ali manj jasno, da tudi v soboto ne bo igrala Andjelka Radišković, ki ima, tako kot Naja Boisa, ki pa je še nekaj časa ne bo na igrišču, težave s poškodbo. Seveda bi njene izkušnje predvsem proti Eczacibasiju prišle še kako prav, toda v tem trenutku je prioriteta Calcit Volleyja pokal Slovenije. Zaključni turnir bo 20. in 21. decembra v dvorani Tivoli, na njem bodo v polfinalu igrale s Krimom, v drugi polfinalni tekmi pa Nova KBM Branik še čaka svojega nasprotnika. Znan bo prihodnjo sredo, ko se bosta v edini tekmi med sabo pomerila SIP Šempeter in ATK Grosuplje.
V preostalih treh tekmah državnega prvenstva bodo Novogoričanke, ki so minulo soboto v dvorani Lukna presenetile Mariborčanke, gostile Šempetranke, ki so trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice. Bankirke po nepričakovanem že omenjenem porazu čaka gostovanje v Ljubljani pri Krimu, v Grosuplju pa bo gostoval Ankaran.