Sportklub 1A. DOL ženske

11 / december 2021
Calcit Volley - Luka Koper 3:0
Poročilo s tekme

Calcit Volley  - Luka Koper  3:0 (13, 10, 22)
Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kern, Novak.

Calcit Volley: Pavlović Mori 1, Špoljarič (L), Mihevc 8, Javornik 4, Radišković 4, Šiftar 17, Vovk, Brulec Kostić 3, Lenart, Janežič (L), Charuk 8, Sillah 3, Zorman, Čižman 4. Trener: Gregor Rozman.
Luka Koper: Ćopić, Đukić 3, Debernardi (L), Suljić, Trobec 3, Lovšin 4, Dakič 2, Uršič 3, Širol 3, Simčić (L), Šiljić 1, Kavčič. Trener: Miodrag Stojaković.

Koprčankam v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj so še naprej edina ekipa, ki v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske še niso okusile slasti zmage. Na drugi strani Kamničanke vse od nepričakovanega domačega poraza s Šempetrankami v četrtem krogu še niso izgubile. Neporažene so ostale tudi po današnjem obračunu s koprsko ekipo, ki so jo že v gosteh premagale s 3:0.

Že na začetku uvodnega niza je domača ekipa z uspešnim napadom Olivere Brulec Kostić, ki je včeraj praznovala svoj trideseti rojstni dan, gostjam pobegnila za šest točk (7:1), z njenim asom pa že za sedem točk (10:3). Sredi niza so se Koprčanke domačinkam s točko Metke Dakič približale na 16:11, zaostajale pa so tudi še z 19:13. Toda to je bila tudi njihova zadnja točka, niz pa se je končal z dvema lastnima napakama gostujoče ekipe. 
Tudi drugi niz so bolje začele domače odbojkarice, ki so na servis Eve Pavlović Mori povedle s 4:0, a so Koprčanke po bloku Dakičeve izid izenačile. Vendar je bilo to edino in zadnje izenačenje v drugem nizu, kajti na servis Lucille Charuk so Kamničanke dosegle deset zaporednih točk, od tega je Kanadčanka v dresu Calcit Volleyja dosegla tudi tri ase. V končnici drugega niza se je s servisi izkazala še Mija Šiftar, ki je z asom tudi potrdila vodstvo z 2:0 v nizih.
Po začetnem vodstvu s 3:1 so Kamničanke v tretji niz vstopile s popolnoma spremenjeno zasedbo, nekoliko popustile, kar so Koprčanke izkoristile in po številnih lastnih napakah domače ekipe povedle s 4:7. Vodile so tudi še s 5:9, po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa so se Kamničanke le prebudile. Neja Čižman je izid na deseti točki izenačila, po napaki koprske ekipe pa je bilo 11:10 za Calcit Volley, vendar s tem niz še ni bil odločen. Vse do 19. točke so bile Koprčanke za točko v prednosti, s tremi zaporednimi točkami Šiftarjeve pa so Kamničanke pobegnile na 21:19. Šiftarjeva je domačinkam priborila tudi tri zaključne žoge za končno zmago, izkoristile so drugo po napaki gostij na servisu.

Izjavi po tekmi:

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem, kako smo odigrali tekmo, resno in brez podcenjevanja. Veseli me, da so naše mlajše igralke po nekaj bolj medlem začetku v tretjem nizu in zaostanku 5:9, dobro odreagirale. Samim sebe so dokazale, da so sposobne tekmo mirno pripeljati do konca.«

Miodgrad Stojaković, trener Luke Kopra: »V Kamnik smo prišli z željo, da se ne osramotimo, vendar v prvih dveh nizih ni bilo ravno tako, toda v tretjem, ko so domači nekoliko premešali postavo, je bila naša igra boljša. Dejstvo je, da smo od vseh ekip ravno mi najbolj zamenjali ekipo. V zadnjem času smo dobili dve bolj izkušeni igralki, Nino Lovšin in Saro Hutinski, ki je tokrat sicer ni bilo z nami in upam, da se bo naše delo prej ali slej obrestovalo.«