Sportklub 1A. DOL ženske

13 / mars 2022
Luka Koper - Formis 0:3
Poročilo s tekme

Prvi niz je s servisom otvorila gostujoča ekipa iz Formisa in začela z asom Grubišič Čabove. Ekipa Formisa je začela z zelo dobrimi servisi in udarnim napadom in povedla z 2:4. Po napaki v napadu Milošičeve so Koprčanke izenačile na 4:4. Ekipa Formisa se je po bloku in odločnem napadu Grubišič Čabove odlepila na 6:9. Koprski strateg je po kopici neizsiljenih napak bil primoran poklicati time-out pri rezultatu 6:11. Po dveh dobrih napadih korektorice Đukić so Koprčanke zmanjšale zaostanek na 9:11. Sara Hutinski je z udarnim blokom Koprčanke pripeljala do izenačenja na 11:11. Sledil je time-out gostujoče ekipe. Dekleta iz Formisa so po time-outu nadaljevale udarno in z blokom povedle na 12:15. Čopićeva je z dobrim servisom rezultat izenačila na 15. točki. Trobčeva je z dobrim napadom po paraleli Koprčanke pripeljala do izenačenja na 17. točki. Sledil je izenačen in napet zaključek niza. Koprčanke so po napaki na servisu pri gostujočih povedle z 21:20. Pri rezultatu 21:21 je v igro vstopila Dakićeva namesto Uršičeve, pri ekipi Formica pa Fišerjeva nmesto Šteharnikove. Pri rezultatu 22:23 za Formis je Koprski strateg Kalc zahteval odmor. Sledila je menjava in sicer je Dakićeva zamenjala Uršičevo. Formis je po odličnem napadu Grubišič Čabove rezultat izenačil na 26. točki. Po napaki v napadu iz druge linije je Formis povedel s 26:27. Ekipa iz Formisa je dobila prvi niz z asom Šteharnikove (28:30).
Drugi niz je na servisu začela Sara Hutinski. Gostujoča ekipa je z blokom in s tremi zaporednimi asi Šteharnikove povedla z 0:4. Pri rezultatu 0:5 je Dakičeva zamenjala Uršičevo na Koprski strani. Prvo točko je za Koper v 2. nizu dosegla Dakičeva. Pri rezultatu 3:8 je bila ekipa Kopra primorana zahtevati odmor. Dakičeva je z dvema asoma na servisu zmanjšala izid na 6:8. Ekipa Formisa je nadaljevala udarno in z blokom Milošičeve prišla do štirih točk naskoka (7:11). Na Koprski strani so se nekoliko zbrali in po odličnem servisu Trobčeve rezultat izenačili na 11. točki. Sledil je time-out na zahtevo gostujoče ekipe. Koper je prišel po odličnem »slide« napadom Dakičeve do prednosti s 15:12. Milošičeva je po asu držala ekipo Formisa v igri. Sledila je zelo napeta končnica, saj sta bili ekipi izenačeni še na 18. točki. Po napaki na servisu Đukićeve je povedla ekipa Formisa (19:20). Koprski strateg je bil primoran poklicati nov odmor. Po odličnem napadu po diagonali je gostujoča ekipa povedla z 19:21. Vendar Koprčanke še niso rekle zadnje, saj je Lovšinova z odličnim napadom po diagonali rezultat znižala na 21:22. Ekipa Formisa je zaključila s šikom in tako povedla z 0:2 v nizih. Rezultat drugega niza je bil 23:25.
Tretji niz je otvorila podajalka Halužan Sagadinova iz gostujoče ekipe. Prvo točko je dobila ekipa iz Kopra. Sara Hutinski je z blokom Koprčanke pripeljala do prednosti s 3:1. Po dveh neizsiljenih napakah Koprčank je povedla ekipa iz Formisa (3:4). Namesto Čopićeve je v igro pri Kopru vstopila Šiljićeva. Po treh neizsiljenih napakah na strani Kopra so gostje povedle s 4:8. Sledil je odmor na Koprski strani. Pri rezultatu 6:10 za Formis je v igro znova vstopila Čopićeva. Dakičeva je s penalom znižala rezultat na 7:11. Formis je z velikim pritiskom na servisu povedel z 10:14. Po dveh dobrih napadih Milošičeve je ekipa iz Hoč pobegnila na velikih šest točk (10:16). Sledil je še drugi odmor na Koprski strani. Koper se je po dveh napadih iz druge linije približal na 14:17. Odmor je bil primoran poklicati tudi trener iz Formisa. Po dobrem napadu Lovšinove so Koprčanke znižale izid na 16:18. Đukičeva je nadaljevala z dobro igro iz korektorskega mesta in Koper držala v igri. Koper je prišel do izenačenja po bloku Dakičeve. Po neizsiljeni napaki na Koprski je Formis prišel do vodstva z 20:22. Sledila je napaka na servisu Dakičeve, kar je pomenilo že 20:23 za ekipo iz Hoč. Pri izenačenju na 23:23 je sledil nov odmor na pobudo ekipe iz Formisa. Grubišič Čabove je ekipi iz Formisa priigrala prvo zaključno žogo. Gostiteljice je niso izkoristile in rezultat je bil znova poravnan na 24. Godčeva je ekipi iz Formisa priigrala končno zmago s 24:26 in z 0:3 v nizih.