Sportklub 1A. DOL ženske

29 / mars 2022
SIP Šempeter - Nova KBM Branik 0:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev: 120, sodnika: Markelj (Bled), Rožej (Ravne na Koroškem)

Tekmo so bolje začele Šempetranke, ki so po dveh zaključenih napadih Lekšetove povedle s 3:1. Gostje so prvič povedle po napaki na servisu domače ekipe in zaključenem napadu Fijok Lorberjeve (4:5). Po bloku Korenove in napaki Fijok Lorberjeve v napadu, so Šempetranke ponovno povedle za dve točki (9:7). Na drugi strani smo videli dva uspešna napada Potokarjeve in napako Gimpeljeve v napadu za 9:11. Po dveh zaključenih napadih Galićeve in napaki Lekšetove v napadu (11:15) je domači trener vzel prvi odmor. Šempetranke so se po zaključenem napadu Gimpeljeve približale na tri točke zaostanka (14:17). Gostje so po bloku Bračkotove in zaključenem napadu Galićeve v končnico niza vstopile za pet točk prednosti (15:20). Sledil je še as Fijok Lorberjeve (15:21) za drugi odmor domačega trenerja. Gostujoči trener je po asu Štamparjeve in zaključenem napadu Vidalijeve (17:23) vzel prvi odmor. Po odmoru je sledila še napaka Štamparjeve na servisu za prvo zaključno žogo gostij (17:24). Gostje so po napaki v napadu Vidalijeve realizirale drugo zaključno žogo za končnih 18:25.
Drugi niz so ponovno bolje začele Sip-e, ki so po bloku Črnile in zaključenem napadu Vidalijeve povedle s 3:0. Gostje so se približale na točko zaostanka po napaki Gimpeljeve v napadu in zaključenem napadu Potokarjeve (6:5). Po uspešnem napadu Galićeve in Potokarjeve so gostje prvič povedle za dve točki (8:10). Sledil je še as Fijok Lorberjeve za 8:11 in za prvi odmor domačega trenerja. Po zaključenem napadu Bračkotove in napaki v napadu Vidalijeve je bil rezultat že 9:14. Domači trener je po še enem zaključenem napadu Potokarjeve (11:17) vzel še drugi odmor. Šempetranke so se približale na 13:17 po bloku Korenove in zaključenem napadu Črnile. Gostje so po zaključenem napadu Grbac-Velikonje in Galićeve vodile s 15:21. Gostujoči trener je po dveh točkah Lekšetove (17:23) vzel prvi odmor. Že v naslednjem napadu Šempetrank je bila Bračkotova uspešna v bloku (17:24) za prvo zaključno žogo v drugem nizu. Sledil je as Monike Potokar za končnih 17:25 v drugem nizu.
Tretji niz so bolje začele gostje, ki so po dveh blokih Grbac-Velikonje in asu Galićeve povedle z 0:4. Sledil je še zaključen napad Potokarjeve za 0:5 in za prvi odmor domačega trenerja. Po napaki Vidalijeve v napadu je domači trener vzel še drugi odmor (1:9). Šempetranke so po zaključenem napadu Korenove uspele znižati zaostanek na šest točk (4:10). Gostje so bile razigrane v vseh odbojkarskih prvinah in po bloku Galićeve in Grbac-Velikonje povedle s 6:17. Šempetranke se niso uspele več približati in prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale državnega prvenstva je za gostje z uspešnim napadom priborila Lorena Fijok Lorber (10:24). Prvo zaključno žogo je z asom realizirala Grbac-Velikonja za končnih 10:25.