Sportklub 1A. DOL ženske

13 / april 2022
SIP Šempeter - GEN-I Volley 0:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev: 170, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Ljubljana)

Prvi niz so bolje začele gostujoče igralke, ki so po uspešnem napadu Lebanove in Bagherpourjeve povedle z 2:4. Po dveh uspešnih napadih Gimpeljeve in Štamparjeve so se Šempetranke približale na 4:5. Sledila je serija gostujoče ekipe, ki so po treh zaporednih točkah, dveh iz napada Sekulićeve, prisilile domačega trenerja v prvi odmor (4:8). Domači trener je po dveh asih Bagherpourjeve vzel drugi odmor (5:11). Gostujoča trenerka je po dveh zaključenih napadih Gimpeljeve in Črnile vzela prvi odmor (10:13). Po odmoru je ponovno sledila serija gostujoče ekipe, ko so gostje po odličnih servisih Rituperjeve in zaključenem napadu Lebanove povedle z 10:16. Domači trener je poskusil spremeniti potek niza z menjavami, ampak se Šempetranke niso uspele več približati. Prvo zaključno žogo za gostje je priborila z uspešnim napadom Bagherpourjeve (13:24). Gostje so realizirale prvo zaključno žogo po uspešnem napadu Lebanove za končnih 13:25.
Tudi drug niz so bolje začele gostje, ki so po napaki v napadu Šempetrank in dveh asih Lebanove povedle z 2:6. Domači trener je po uspešnem napadu Rituperjeve vzel prvi odmor (4:8). Po dveh uspešnih napadih Gimpelevej in enem Vidalijeve, so Šempetranke zmanjšale zaostanek na 7:9 za prvi odmor gostujoče trenerke. Gostje so naredile ponovno serijo po uspešnih servisih Rituperjeve, saj so Šempetranke imele vedno več težav na sprejemu, zato je domači trener vzel še drugi odmor (10:15). Sledila je serija Šempetrank in po dveh uspešnih napadih Črnile je tudi gostujoča trenerka vzela še drugi odmor (13:15). Gostje po uspešnem napadu Marušičeve povedle s 16:19. Po asu Božičeve in bloku Črnile je rezultat bil 19:20. Sledili so še dve točki Rituperjeve in sicer uspešen napad, ter as za 19:22. Šempetranke so se ponovno približale na točko zaostanka po bloku Črnile (22:23). Za gostje je prvo zaključno žogo priborila Sekulićeva (23:24). Prvo zaključno žogo so Šempetranke obranile po napaki na servisu gostujoče ekipe. Drugo zaključno žogo za gostje je ponovno priborila Sekulićeva (24:25). Drugo zaključno žogo so gostje realizirale po uspešnem bloku Rituperjeve za končnih 24:26 in vodstvu z 0:2 v nizih.
Tretji niz so ponovno bolje začele gostje, ki so po zaključenem napadu Lebanove in napaki v napadu domače ekipe povedle z 0:3. Domači trener je po zaključenem napadu Rituperjeve (1:4) vzel prvi odmor. Po še dveh napakah v napadu Šempetrank je domači trener vzel še drugi odmor (1:6). Gostje so nadaljevale uspešno v napadu in po zaključenem napadu Sekulićeve je na semaforju kazalo že 5:11. Gostujoča trenerka je po uspešnem bloku Korenove in zaključenem napadu Mihalinčeve vzela prvi odmor (7:11). Šempetranke so se vrnile v igro po asu Božičeve in zaključenem napadu Gimpeljeve (11:13). Gostje so ponovno naredile serijo po asu Marušič Špele (12:16). Šempetranke so se ponovno približale na točko zaostanka po uspešnem bloku Korenove in zaključenem napadu Gimpeljeve (15:16). Po ponovnem uspešnem napadu Gimpeljeve je bil rezultat 18:19. Gostujoča trenerka je vzela še drugi odmor po napaki v napadu (19:19). Gostje so ponovno povedle po uspešnem napadu Lebanove (21:22). Šempetranke so prvič povedle po uspešnem napadu Katje Mihalinec in napaki gostujoče ekipe v napadu (23:22). Sledil je napaka v napadu Sekulićeve za 24:23. Gostje so obranile prvo zaključno žogo Šempetrank po uspešnem napadu Sekulićeve (24:24). Prva zaključna žoga je pripadla gostjam (25:26). Prvo zaključno žogo je za gostje realizirala Sekulićeva z uspešnim napadom (25:27).