1B. DOL ženske

02 / oktober 2021
OD Vital Ljubljana - OK Formis
Poročilo s tekme

Prvi set so odločno otvorile gostje in takoj na začetku seta povedle 5:2. Po začetnem šoku za mlade domačinke so se le-te zbrale in hitro vzpostavile ravnotežje v igri in jih ujele na 12. točki. Očitno je borbena in kakovostna igra domačink, gostje zmedla tako, da so Vitalovke povedle celo z 18:16. Vodstvo je bilo resno opozorilo za igralke Formisa, saj so le-te prestavile v višjo prestavo, popravile napake v igri in po delnem rezultatu 5:0 povedle 23:19. Zaključek seta so odigrale rutinirano in zmagale 1. set z rezultatom 25:21.

Drugi set se je začel bolj izenačeno kot prvi. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu do rezultata 5:5. Po nekaj nepotrebnih napakah domačink so igralke Formisa ušle za 4 točke. Posledično je kapetanka domačink, Katarina Bulc, z nekaj borbenimi in atraktivnimi potezami dvignila tudi ostale igralke. Gostujoča trenerka je zahtevala minuto odmora in nato pri rezultatu 20:16 še drugega, ki je očitno pomagal, saj je pri rezultatu 21:21 vse kazalo na razburljivo končnico seta. Vendar pa je bila odločenost in želja po osvojitvi seta pri domačinkah res velika. Z izjemnim bojem in zbranostjo so dosegle 4 zaporedne točke in zmagale 2. set z rezultatom 25:22.

Po šoku v drugem setu so se gostje hitro zbrale. Z dobrimi servisi, borbeno igro v obrambi in natančno igro v napadu so razorožile domačinke že na začetku seta. Pri rezultatu 8:3 je bila trenerka domačink prisiljena vzeti prvo minuto odmora, pri rezultatu 12:7 pa še drugega. Kljub trudu in želji domačink napredka v igri ni bilo in razlika je ostajala enaka. Pri rezultatu 19:13 so se gostje nekoliko sprostile, kar so takoj začutile domačinke in zgrabile priložnost. Rezultatu so se približale na 20:17. Za kaj več je mogoče zmanjkalo moči. Izkušene gostje so se ponovno zbrale in tretji set brez težav pripeljale do konca. Tretji niz se je končal z rezultatom 25:19. 

Četrti set so igralke OK Formisa začele odločeno. Skozi celoten set so suvereno nadzirale potek igre in domačinkam puščale res malo možnosti za uspešne napade in veselje. Kljub menjavam in dodatnim navodilom domače trenerke domačinkam igra nikakor ni stekla. Pri rezultatu 24:17 se je zdelo, da je tekma končana. Vendar pa sodomačinke še enkrat pokazala karakter, se zbrale in usmerile še zadnje atome moči v to, da se tekma ne bi končala. Z izjemnimi servisi, odlično igro v obrambi in močnimi napadi so napravile 5 zaporednih točk, kar pa je bilo še vedno premalo. Gostje so osvojile še manjkajočo točko in zmagale četrti set z izidom 25:22 in povsem zasluženo dobile tekmo.