1B. DOL ženske

06 / oktober 2021
ŽOK Ljutomer : Formis
Poročilo s tekme

Obe ekipi sta vstopili v igro zelo bojevito, še posebej, ker se med sabo zelo dobro poznata. Opazno je bilo, da gre za kvalitetni ekipi, kjer bo o zmagovalcu odločala vsaka malenkost oziroma več lastnih napak. Temu primeren je bil tudi izenačen rezultat pri 10:10. Po odličnem serviranju Adele Pintarič so domačinke nato le povedle s 14:11, kar je prisilo gostujoču trenerko, da zahteva prvi odmor. Pintaričeva je tudi po odmoru dobro servirala, kar so domačinke izkoristile ter z odločnimi napadi, povedle z 17:11. Gostij to ni zmedlo ter so še naprej igrale borbeno ter na hitro znižale rezultat na 17:13 in kasneje na 20:19. Po odmoru, ki ga zahteval domači trener, so domačinke po napadu Karmine Sužnik, povedle z 22:20, Krajnčeva pa nato znižala na 22:21. Set so v zaključku, po odlični igri obeh ekip, dobile domačinke z rezultatom 25:22.     

Adela Pintarič je tudi v drugem setu odlično servirala, kar je omogočilo domačinkam vodstvo z 3:0. Gostij to seveda ni zmedlo ter so rezultat hitro izenačile ter povedle s 3:4. Igra obeh ekip je bila tudi v drugem setu kvalitetna, so pa domačinke tokrat naredile več lastnih napak, kar je pomenilo vodstvo Formisa pri rezultatu 8:9. Še naprej smo gledali odlično odbojko, kjer sta obe ekipi v igro vložile vse kar znata. Po dveh napakah domačink so gostje povedle s 13:15, zaradi česar je domači trener zahteval odmor, da motivira svojo ekipo. To mu nekako ni uspelo, saj so gostje še naprej igrale kvalitetno, predvsem v obrambi, kar jim je omogočalo, da so bile uspešne tudi v napadalnih akcijah. Povedle so kar z 13:19. Taka prednost pa jim je ob igri , ki so jo prikazovale, zadostovala za zanesljivo zmago, z rezultatom 17:25.

Pričetek tretjega niza je bila repriza drugega. Domačinke so po servisih Ane Kolmanič, povedle s 4:1, gostje pa odgovorile z isto mero ter rezultat pri 7:7 poravnale. Grubišič Čabo Julija je nato gostje po odličnem napadu, povedla v vodstvo z 10:11, Milošičeva pa kasneje z 11:14. Po odmoru domačega trenerja je bila igra na dokaj izenačena, Ljutomerčanke pa so po borbeni igri rezultat pri 17:17 izenačile. Po dveh zaporednih napakah v napadu, so gostje povedle z 19:21 ter po napadu Milošičeve še z 19:22. Tudi ta set je na koncu odločilo dejstvo, da so bile gostje odlične v obrambi, istočasno pa so naredile tudi manj lastnih napak. Set so zasluženo dobile z  rezultatom 20:25.

Četrti set so boljše odprle gostje ter povedle s 3:5. V igri domačink je bilo opazno, da so nekako izgubile začetni polet, ker se niso mogle enakovredno upreti odličnim gostjam. Slednje so namreč še naprej igrale odlično na vseh položajih, v sami igri pa enostavno niso delale lastnih napak. Taka igra jim je prinesla visoko in zasluženo vodstvo, z rezultatom 4:11. Poskus domačega trenerja, da bi spremenil tok igre z menjavami, je bil neuspešen. Kvaliteta je bila tokrat na strani igralk Formisa, ki so bile boljše v vseh elementih igre. Taka igra jim je prinesla visoko vodstvo z 5:14. Kljub želji domačink, da se nekako približajo gostjam, jim to ni uspelo. Še naprej so bile v krču, saj so čutile, da tokrat Formisu, razen v prvem setu, niso dorasle. Gostjam je igra tekla tudi v nadaljevanju, kar je pomenilo zanesljivo in zasluženo zmago seta ter tudi tekme. Zadnji set so gostje dobile z rezultatom 13:25.

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: "Po porazu v prvem krogu smo danes želeli prikazati boljšo igro. To nam je v prvem setu uspelo, saj smo se lahko kosali z odlično ekipo Formisa. Žal smo v naslednjih setih nekako padli v igri, kar so gostje izkoristile ter nas v naslednjih setih zasluženo premagale. Danes je bil Formis bolša ekipa, za kar jim lahko čestitamo. Mi pa se bomo potrudili, da v naslednjih tekmah pokažemo pravo lice ter pričnemmo zmagovati. Verjamem , da nam bo to uspelo".