1B. DOL ženske

08 / oktober 2021
Formis - Mozirje 3:2
Poročilo s tekme

1B. DOL za ženske, 3. krog
Formis : Mozirje 3:2 (22:25, 27:29, 25:18, 25:15, 15:07)

Hoče, VŠD Hoče, 150 gledalcev, sodnika: Bernard Valentar (Prevalje), Smiljan Goznik (Slivnica)

Formis: Stražišar 6, Škoflek (L), Šteharnik 8, Fišer N., Zupan (L), Godec 16, Natek, Grubišič Čabo 16, Milošič 23, Divjak, Halužan Sagadin, Bračič, Čičić 10, Krajnc. Trener: Miloš Milić.

Mozirje:
Ščuka An. 16, Debelak N. (L), Ščuka Aj. 12, Pogorevc 1, Pikl 11, Vodlan 25, Debelak A. 8, Kamenik 1, Dvornik 1, Kontrec (L), Prestor. Trener: Matija Petrič.

Uvod pred tekmo je na ogrevanju postregel s poškodbo domače srednje blokerke Ane Mojce Krajnc, tako da je od začetka obračuna dobila priložnost Šteharnikova.

Od uvoda v prvi niz smo spremljali izenačeno tekmo, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, po rezultatu 6:6 so gostje povedle s 6:9, pri 7:10 pa je domači trener Milić vzel prvi odmor. Po dveh zaporednih točkah Milošičeve so se Formiske približale na 9:10, a je izenačenje z blokom preprečila Piklova. Po napadu in bloku Milošičeve je bil rezultat na 11. točki izenačen, gostujoči trener Petrič se je odločil za prekinitev. Sledil je neubranljiv servis Stražišarjeve za vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj so nato Mozirjanke dosegle pet točk zapored za vodstvo z 12:16. Po napadu Grubišič Čabove so se Formiske približale na 16:18, po dveh asih Čičićove je bil rezultat na 20. točki poravnan za drugi odmor na gostujoči strani. Pri 21:23 je sledil drugi odmor domače klopi, po katerem je sledila napaka gostujoče igralke na servisu, ki pa je domače niso izkoristile in niz so po napaki Milošičeve v napadu dobile Mozirjanke z 22:25.

Drugi niz je odprla Pogorevčeva, prvo točko pa je dosegla Stražišarjeva. Po napadu Godčeve so Formiske povedle s 4:1, Mozirjanke so jih počasi lovile, a po lastni napaki zamudile priložnost, da bi izenačile na 6. točki in tako so Formiske pobegnile na 9:5 in sledil je prvi odmor na gostujoči strani. Po 10:5 so gostujoče igralke dosegle tri točke zapored, kar pa Formisk ni zmedlo, saj so nato do 15:11 držale prednost štirih točk, po neubranljivem servisu Godčeve pa povedle za pet točk. Pri 16:14 je sledil odmor na domači strani, niz točk Mozirjank pa je prekinila Šteharnikova z blokom. A gostij to ni zmedlo in na 17. točki smo sprelmljali izenačenje ter drugi odmor na zahtevo Milića. V ndaljevanju sta ekipi izmenično dosegali točki, vrstile so se tudi napake na obeh straneh, po bloku Šteharnikove so Formiske povedle z 22:20 in gostujoči trener se je odločil za drugo prekinitev. Po napadu Milošičeve je bilo na semaforju 23:21, a sledilo je novo izenačenje na 23. točki, prvo zaključno žogo za domačo ekipo je priigrala Grubišič Čabova, ki pa je nato v protinapadu ni izkoristila. Sledila je napeta končnica, ki je po neubranljivem servisu Ajde Ščuka pripadla gostujoči ekipi s 27:29.

Na začetku tretjega niza smo spet spremljali izenačeno igro, po napadu Milošičeve in neubranljivem servisu Stražišarjeve so Formiske povedle s 3:2. Po asu Milošičeve in bloku Godčeve so Štajerke vodile s 6:4. Po 8:5 so se Mozirjanke približale na 8:7, sledila sta blok Šteharnikove ter napaka v napadu Ane Ščuka za 10:7, ki je prinesla odmor na željo Petriča. Savinjčanke so se spet povsem približale, a so Formiske odgovorile z dvema napadoma Grubišič Čabove, asom Čičićeve, blokom Milošičeve in nato še z uspešnim napadom Godčeve za vodstvo s 15:9. Po neubranljivem servisu Stražišarjeve so Formiske povedle že z 18:11, po uspešnem napadu Grubišič Čabove pa z 20:12. Stražišarjeva je priigrala prvo zaključno žogo pri rezultatu 24:17, niz pa je z napadom zaključila Grubišič Čabova za končnih 25:18.

Po napadu Godčeve in napaki na nasprotni strani so v četrtem nizu s 3:1 povedle domače, ki so po varanju Grubišič Čabove vodile s 5:2. A Mozirjanke so se približale na točko zaostanka. Sledil je uspešen napad Šteharnikove za vodstvo s 7:4, pri 10:6 pa so Formiske prvič povedle za štiri točke. Uspešen napad Godčeve in napaka Ajde Ščuka sta prisilila gostujočega stratega v prekinitev pri vodstvu Formisa s 14:9. Po bloku Čičićove so Formiske prvič povedle za šest točk in sledil je drugi odmor na gostujoči strani. Domače niso popuščale, po asu Šteharnikove so povedle z 19:11, po napaki Vodlanove pa z 22:13. Sledila sta še neubranljiv servis Čičićove in blok Milošičeve za prvo zaključno žogo v četrtem nizu, ki se je nato končal s 25:15.

Odločilni niz se je pričel z napako Vodlanove, po napadu Šteharnikove so Formiske povedle s 3:1, a so Mozirjanke takoj izenačile na 3:3. Po dveh napakah v napadu gostujoče vrste so Rogožanke prišle do vodstva s 6:3, napad Godčeve je prinesel točko za 7:4. Po dveh zaporednih napakad domačink so Mozirjanke prišle le še na točko zaostanka, sledila je napaka na servisu Vodlanove in menjava strani pri 8:6. Po napadu Grubišič Čabove so Formiske povedle z 11:6, sledila je še ena napaka Vodlanove in nato dva bloka Čičićeve za prvo zaključno žogo pri 14:7. Po napaki gostij so se Formiske veselile zmage v petem nizu s 15:7 in končne zmage s 3:2 v nizih.