1B. DOL ženske

16 / oktober 2021
Tekma Calcit Volley II - Formis

Calciti Volley – Formis  (-21, -15, -20)
Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Rozman, Hafnar.
Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 5, Stupar, Lužovec 14, Štern 1, Ifko 1, Vukojević 4, Vavpetič, Herič 6, Žvegla 1, S. Sitar 5, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 5. Trenerka: Tjaša Gadža.
Formis: Stražišar 4, Škoflek (L), Šteharnik 7, Zupan (L), Godec 11, Natek, Grubišič Čabo 12, Milošič 16, Divjak, Halužan Sagadin, Fišer, Bračič, Čičić 5, Kranjc. Trener: Miloš Milić.

Varovanke Tjaše Gadže so v svoji drugi domači tekmi letošnje sezone gostile do zdaj še neporaženi Formis. Gostje so tudi po tej tekmi ostale neporažene, Kamničanke pa bodo morale na svojo tretjo prvenstveno zmago še nekoliko počakati.

Čeprav so domače odbojkarice dobro vstopile na tekmo in po štirih zaporednih točkah, zadnji dve je dosegla Špela Lužovec, povedle z 10:7, njihovo veselje ni dolgo trajalo. Na servis Žane Godec je Formis povedel z 12:11. Zadnje izenačenje v uvodnem nizu je bilo na šestnajsti točki, ko je bila z asom uspešna Adriana Vukojević, nato pa so gostje z delnim izidom 4:0 prišle do vodstva z 20:16, kar jim je ob mirnem nadaljevanju zadostovalo za zmago.

V drugem nizu je bil Formis praktično ves čas v vodstvu. Prevladoval je v bloku in na servisu. Po točki Nike Milošič je Formis vodil že s 15:8, do konca niza pa je svojo prednost še povečal.

Tudi v tretjem nizu so gostje s šestimi zaporednimi točkami prišle do visoke prednosti (16:8), ki so jo brez večjih težav ohranile do konca tekme.

»Formis je zasluženo zmagal. Prvi niz smo jim po zaslugi dobre igre v obrambi še bili blizu, v drugem in tretjem pa smo najbolj popustili v napadu, kar so gostje izkoristile. Precej slabši smo bili tudi v bloku, saj je Formis v tem elementu igre dosegel 12 točk, mi le tri, naredili pa smo tudi preveč neposrednih napak,« je poraz svoje ekipe komentirala Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II.