1B. DOL ženske

01 / november 2021
Turbina - Formis
Poročilo iz tekme

V soboto, 30.10.2021 so v šestem krogu 1.B DOL ženske odigrale tekmo ekipi Turbina in Formis. Zmagala je Turbina z rezultatom 3:2 (25:11, 25:9, 20:25, 23:25, 15:17).
Sodnika na tekmi sta bila : Adrovič Iso, Vratarič Ema.
Turbina : Štelcer E. (1), Štelcer N. (2), Tancer (3), Žigart Ž.(6), Ristič (C8), Cussigh (9), Maučnik (13), Majcen (L16), Halič (17), Žigart J. (18). Trener : Maučnik Danilo
Formis : Stražišar (3), Škoflek (L4), Šteharnik (7), Zupan (L8), Godec (9), Natek (10), Grubišič Čabo (12), Milošič (13), Divjak (14), Fišer N. (19), Bračič (21), Fišer T. (23), Čičić (26), Krajnc (88) . Trener : Milić Miloš

Prvi niz so bolje pričele gostje iz Hoč. Z dobrim napadom, as servisom Čabove in uspešnim blokom, so gostje hitro povedle z rezultatom 5:1. Z uspešnim napadom Žigart Ž. so domačinke znižale razultat na 5:2, a jim gostje niso pustile priključiti rezultata. Z uspešnim napadom Milošičeve in nato še z blokom Krajnčeve so pobegnile na 8:2. Domačinke so poskušale znižati rezultatsko razliko z uspešnimi napadi Žigart J. In Maučnikove, a so gostje uspešno in nepopustljivo nadaljevale s svojo igro in s petimi doseženimi zaporednimi točkami pobegnile na 14:4. Pri visokem vodstvu se je gostujoča ekipa odločila za prve menjave. Iz igre je tako odšla Čabova, vstopila je Natekova. Domačinke v prvem nizu nikakor niso našle rešitve za napade Milošičeve in Godčeve, prednost v korist gostij se je le še povečevala. Z as servisom je Žigart Ž.  razliko zmanjšala na 10:18, ampak tudi to ni zadostovalo. Gostje so nato z blokom Milošičeve igro spet vzele v svoje roke ter z dobrimi napadi Godčeve prvi niz zaključile s 25:11.

Drugi niz je bil v uvodnih točkah precej izenačen. Povedle so gostje s točko Natekove, a so domačinke takoj priključile rezultat z blokom Cussighove. Sledil je uspešen napad Fišerjeve in Godčeve, a so domačinke z dobro igro in napadom Haličeve priključile rezultat na 3:3. Z dvema zaporednima točkama Godčeve so gostje povedle s 6:3. Z napako servisa na strani gostij so domačinke dobile priložnost za priključitev rezultata, a jim le to ni uspelo. Gostje pa so z uspešnim blokom Čičićeve rezultat uspele povišati na 8:4. Z uspešnim napadom Maučnikove so domačinke nato prišle do svoje pete točke, a so gostje takoj vzele igro nazaj v svoje roke. Po uspešni točki Stražišarjeve je domača ekipa naredila prvo spremembo v postavi. Iz igre je odšla Žigart Ž., v igro je vstopila Tancerjeva. Gostje so še naprej nizale točko za točko in nato s petimi zaporednimi doseženimi točkami rezultatsko pobegnile na 15:7. Pri prednosti osmih točk je gostujoča ekipa naredila menjavo v svoji postavi. Iz igre je odšla organizatorka igre Čičićeva, vstopila je druga organizatorka igre Divjak. Domačinke kljub menjavi v gostujoči ekipi niso uspele najti svojega ritma, gostujoča ekipa je s štirimi zaporednimi točkami pobegnila na rezultat 19:7. Trener domače ekipe je pri visokem vodstvu gostujoče ekipe ukrepal, iz igre je odšla Maučnikova, vstopila je Štelcer N. .
Gostje so nadaljevale z dobro igro in drugi niz zaključile z rezultatom 25:9.

Tretji niz so gostje pri rezultatski prednosti dveh nizov pričele v nekoliko drugačni postavi. Domačinke so igro pričele v isti postavi  in si z dobro igro priigrale prednost 4:1 in kasneje 5:3, dva zaporedna napada Milošičeve sta izenačila rezultat na 5:5. Žigart Ž. je  domačim priigrala šesto točko, prednost je nato z as servisom povečala na 7:5. Domače so nato povečale prednost na 9:5. Gostujoča ekipa je z as servisom Natekove rezultat uspela znižat na 9:7, ter nato z  uspešnim napadom Čabove, as servisom Stražišarjeve in nato še z uspešnim blokom Fišerjeve rezultat uspela izenačit na 10:10. Z dvema as servisoma in točko Žigart Ž. so domače povedle 15:10. Domačinke so prednost držale  ter  gostjam niso dovolile priključka rezultata. V igro se je vrnila Čičićeva, a niti to ni pomagalo gostujoči ekipi. Domača ekipa je povišala prednost na 21:14. Z napako na servisu v zadnji točki seta s strani gostij je domača ekipa uspela dobiti tretji niz s 25:20.

Četrti niz je gostujoča ekipa pričela s polno postavo, kot v začetnem setu. Domača ekipa je dobro pričela četrti set z as servisom Rističeve.  Ekipi sta nato  nadaljevali izenačen boj. Po napaki Kranjčeve v napadu gostujoče ekipe, je domača ekipa prišla na prednost treh točk. Gostje so vztrajno poskušale držati priključek, a so domačinke z dobro obrambno igro in nato z uspešnim zaključkom Rističeve rezultat povišale na 10:6. Po borbeni igri na obeh straneh so nato gostje z as servisom Krajnčeve razliko znižale na 10:8. Kljub borbeni igri na obeh straneh, je domača ekipa  povedla s 13:8. Gostje so z odličnim blokom poskušale priključiti rezultat, a domača ekipa ni popuščala. S točko Cussighove so povečala prednost na 14:10. Gostje so vztrajno pritiskale in po dveh daljših točkah in izmenjevanju žoge rezultat znižale na 14:12 s točko Milošičeve. Po as servisu Čabove so rezultat uspele priključit na 14:14. Z uspešnim blokom Haličeve je domača ekipa povedla 16:15.   Z odlično igro Maučnikove in nato še z as servisom Haličeve je domača ekipa pobegnila na tri točke razlike, 20:17.Končnica četrtega seta je bila napeta, gostje so z as servisom Čičićeve rezultat izenačile na 21:21. Rezultat je bil izenačen vse do zadnjega. Domača ekipa je nato po napaki v napadu gostij osvojila četrti niz  s 25:23 in izenačila rezultat v dobljenih nizih na 2:2.

Peti niz se je pričel izredno izenačeno, a si je nato domača ekipa z uspešnim napadom Cussighove in nato še z as servisom le te priigrala prednost 4:2. Z uspešnim napadom Godčeve so gostje rezultat znižale na 4:3, a domača ekipa ni popuščala. S točko Žigart J. so povedle s 5:3. Uspešen napad Krajnčeve na strani gostij je rezultat znižal na točko razlike. Pritisk se je večal, domača ekipa je povedla 8:4, a nato z dvema napakama v napadu gostjam  dopustila, da so rezultat znižale na 8:6. Nato je domača ekipa s točkama Haličeve in Maučnikove  povedla z 10:6. Z napako na servisu in z dvema napakama v napadu domačih pa so gostje rezultat znižale na 10:9,  nato na 11:10. Točka Čabove  je prinesla izenačenje na 11:11. Sledil je še en uspešen napad Čabove in gostje so povedle 12:11. Z napako v napadu so gostje domačinkam dopustile izenačenje na 12:12. Rezultat je bil vse do konca tekme izenačen. Pri 14:14 so gostje s točko Milošičeva povedle s 15:14 in imele prvo zaključno žogo za zmago. Domača ekipa je s hitro reakcijo Rističeve za sprejem žoge nato preko uspešnega napada Žigart J. izenačila na 15:15, in nato z dvema uspešnima blokoma Haličeve dobila peti niz z rezultatom 17:15 in premagala ekipo iz Hoč s skupnim rezultatom 3:2 v nizih.

Čestitke obema ekipama za borbeno igro.