1B. DOL ženske

27 / november 2021
Mozirje - Formis 0:3
Poročilo s tekme

Že na ogrevanju so gostje dajale vtis, da se ne bo ponovila zgodba iz prvega dela tekmovanja, ko so se morale v domači dvorani po dveh nizih zaostanka proti Mozirjankam pošteno potruditi za dve točki.

Tekmo so začele gostje in po negotovi igri domačih hitro povedle s 5:0. Po dveh doseženih točkah domačih so gostje spet ušle za 7 točk (9:2), nakar so gostiteljice z malo več vložene energije uspele rezultat nekoliko znižati. Gostje so odločno nadaljevale in povedle celo za 10 točk (18:8), ko so se domače dokončno prebudile. Po nizu zaporednih odličnih servisov Vodlanove je igra domačih stekla, nasprotnicam so se približale na točko zaostanka (21:22). Igralke Formisa so spet ušle za 2 točki, vendar se je domačim ponovno uspelo priključiti (23:24). Napaka na servisu domačih je pomenila osvojitev prvega niza za gostujočo ekipo.
Tudi drugi niz so gostje povedle za 4 točke, vendar so jih gostiteljice skoraj dohitele (5:6). Prebujenje iz prvega niza se tokrat žal ni izšlo, suverene gostje so brez težav nizale točke in jih v drugem nizu oddale le 14. Mozirjanke so imele največ težav na sprejemu servisa, zlasti, ko je bila na začetnem udarcu Godčeva. V napadu je bila najbolj razpoložena Grubišič Čabova.
Začetek tretjega niza je dajal upanje za preobrat. Domače so povedle in nekaj časa branile prednost štirih točk. Sledila je borbena igra na obeh straneh, žoga kar ni našla tal. Gostje so stopnjevale pritisk in domače ujele na 18. točki. To jim je dalo še več elana in so Mozirjankam do konca niza dovolile osvojiti samo še dve točki.

Domače tokrat niso prikazale svoje prave igre, do izraza niso prišli niti elementi igre, s katerimi običajno vršijo pritisk na nasprotne ekipe in osvajajo točke. Že naslednjo soboto bodo imele priložnost popraviti vtis, ko bodo v domači dvorani gostile ekipo iz Ljutomera.