1B. DOL ženske

11 / december 2021
Braslovče - Formis 3:1
Poročilo s tekme

Odbojkarice Braslovč so v 12. krogu gostile prvouvrščeno ekipo Formisa. Braslovčanke so se z zmago s 3:1 (-22, 24, 20, 20) gostjam oddolžile za poraz v Hočah.

Prvi niz so na servis gostij povedle Braslovčanke in si v nadaljevanju na hitro priigrale prednost s 4:1. Nato so gostje po neugodnih servisih Nike Milošič izid najprej izenačile in nato povedle s 4:7. Braslovčanke so sicer rezultat nekajkrat izenačile, kaj več od tega pa jim tudi po dveh polminutnih odmorih, ki ju je zahteval domači trener, ni uspelo. Prvi niz so zmagale igralke Formisa z rezultatom 20:25.
Drugi niz so bolje začele in povedle igralke Formisa, Braslovčanke pa so izid izenačile na 4. točki. Nato sta se ekipi do 6. točke izmenjavali v vodstvu. Potem je sledila manjša serija točk Braslovčank in po bloku Bednjaničeve ter asu Šketa Rozmanove so Braslovčanke vodile z 11:7. Po vodstvu Braslovčank z 20:17 pa sta sledili dve zaporedni točki gostij in domači trener je svoje igralke poklical na odmor. Sledila je še ena točka Formisa in izenačenje na 20:20. Po menjavi na korektorskem mestu je Posedelova z uspešnimi napadi Braslovčanke vrnila v vodstvo s 23:21. Takrat je odmor zahteval še gostujoči trener. V napeti končnici so bile Braslovčanke nekoliko bolj zbrane in so, po izenačenju na 24. točki, po uspešnem napadu in asu Šketa Rozmanove zmagale s 26:24.
V tretjem nizu so povedle Braslovčanke. Pri rezultatu 5:3 pa so igralke Formisa, ponovno na servis Nike Milošič, najprej izenačile in nato povedle s 5:7. Ekipi sta bili izenačeni do 12. točke, potem pa je sledilo nekaj zaporednih točk Braslovčank, ki vodstva vse do konca niza niso več izpustile iz rok. Gostjam nista pomagali niti dva polminutna odmora, niti menjava podajalke Čičičeve s Halužan Sagadinovo. Braslovčanke so tretji niz zmagale z rezultatom 25:20.
Četrti niz se je začel podobno, kot tretji, z vodstvom domačink. Z uspešnimi napadi obeh centralnih blokerk Križnikove in Oštirjeve ter dobrih servisih Maroltove so Braslovčanke vodile z 12:4. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener so igralke Formisa dosegle štiri zaporedne točke, zato je svoje igralke na odmor poklical še domači trener. Ker so gostje nadaljevale z dobro igro in rezultat znižale na 14:12, je domači trener vzel še drugi odmor. Pri izenačenju na 14. točki, so po menjavi, Braslovčanke povedle. Po napaki domačink v napadu in uspešnem bloku Čičičeve, so igralke Formisa izenačile in nato povedle z 19:18. Po uspešnem napadu in servisih Maroltove ter bloku Oštirjeve, so Braslovčanke ponovno povedle z rezultatom 22:19. Po 20. točki Godčeve za Formis so sledile še tri točke Braslovčank. Zadnjo točko za zmago s 25:20 je za domačinke z blokom Dosegla Oštirjeva.

Obema ekipama čestitke za prikazano igro.