1B. DOL ženske

23 / december 2021
Turbina - Mozirje 0:3
Poročilo s tekme

1.B DOL ženske, 14. krog, Turbina - Mozirje 0:3 (21:25, 21:25, 17:25)

V prvem nizu so prvo točko dobile domače igralke z odličnim napadom K. Miklavec. Nato so povedle gostje z blokom T. Pikl. Ekipi sta bili zelo izenačeni, potem pa je sledil preobrat zaradi nezbranosti domače ekipe in gostujoča ekipa je povedla z rezultatom 5:10. Sledilo je nekaj napak gostujočih igralk in domača ekipa je z dobrim servisom T. Ristič, napadom K. Miklavec in M. Cussigh rezultat izenačila na 12:12. Domača ekipa je popustila na sprejemu in sledilo je vodstvo gostujoče ekipe s 16:19 z odličnim servisom in napadom Ščuke ter blokom Vodlanove. Tako je prvi niz dobila ekipa OK Mozirja.
Drugi niz so povedle Mozirjanke po odličnem bloku in napadu Vodlanove. Po bloku in napadu M. Cussigh je bil rezultat 3:4. Sledilo je nekaj napak domačih igralk in gostujoča ekipa je vodila s 4:7. Po odličnih napadih K. Miklavec in Ž. Žigart je bil rezultat 7:7. Sledilo je vodstvo domače ekipe po odličnem bloku N. Halič. Domača ekipa je popustila na sprejemu in gostujoča ekipa je po odličnem servisu T. Pogorevc bila v prednosti z rezultatom 11:14. Sledilo je izenačenje po odličnih servisih Ž. Žigart. Igralke OK Mozirja niso popuščale in dobile drugi niz.
Tretji niz so otvorile igralke gostujoče ekipe z blokom T. Pikl. Sledilo je vodstvo domače ekipe s 6:3 z odličnim napadom. Gostujoča ekipa je po odličnih napadih Vodlanove in Ščuke prevzela vodstvo s 7:8. Sledil je odličen napad J. Žigart za izenačenje na 8:8. Ekipi sta bili zelo izenačeni, potem pa sta sledila odlična servisa gostujočih igralk in so prevzele vodstvo z 12:15. Domača ekipa je popustila in po napadih M. Kamenik in Vodlanove so igralke OK Mozirja vodstvo povečale na 15:20. Pri domači ekipi z odličnim napadom N. Halič in K. Miklavec so se domače približale na 17:21. Gostujoča ekipa ni popustila in tako dobila tudi tretji niz in si s tem pridobila zmago z 0:3.

Čestitke obema ekipama.