1B. DOL ženske

23 / december 2021
ŽOK Ljutomer - Vital Ljubljana 3:1
Poročilo s tekme

Boljši uvod v tekmo so imele gostje, ki so po dobrih začetnih udarcih povzročale preglavice domačinkam na sprejemu. Ljutomerčanke so se hitro zbrale ter po napadih Ane Kolmanič in bloku Diane Oletič, povedle s 5:3. A po treh zaporednih napakah v domači vrsti, so Ljubljančanke hitro izenačile na 6:6. Po odmoru domačega trenerja, smo še naprej gledali raztrgano igro domačink, kar pa gostje niso izkoristile saj je bil rezultat izenačen pri 8:8. Je pa Ana Kolmanič v nadaljevanju odlično servirala ter domačo vrsto popeljala v vodstvo s 14:9. Gostje so nato zaigrale bolj zbrano ter po napadu Nine Svetina znižale na 14:11. A se je nato tudi v igri Ljubljančank prikradlo nekaj napak kar so domačinke izkoristile ter povedle s 17:12. Do zaključka niza smo gledali dokaj raztrgano odbojko, kjer je bilo na obeh straneh preveč lastnih napak. Vprašanje je bilo samo katera ekipa jih stori manj ter niz posledično dobi. Na koncu so bile srečnejše domačinke, ki so po zaslugi dobrih napadov Ane Kolmanič, niz dobile s 25:20.
V začetku drugega niza je dobro servirala Monika Banfi, kar je povzročalo velike težave gostjam na sprejemu. To so soigralke izkoristile ter po napadih Kaje Makoter in Ane Kolmanič hitro povedle s 5:1. Seveda se gostje niso predale in po ponovnih napakah v domači vrsti ter odličnih začetnih udarcih Katarine Bulc, so rezultat znižale na 6:5. Nato so se Ljutmerčanke v nadaljevanju niza nekoliko zbrale  ter po odličnem napadu Anje Kolmanič, povedle s 14:10 in nato še s 16:12. A sta Svetina Nina in Bulc Katarina po odličnih napadih izid uspeli znižali na 17:15. V zaključku niza je so Vitalovke uspele spreobrniti rezultat in zasluženo dobile niz z rezultatom 23:25.
Tretji niz so odločneje pričele gostje, vidno pa je bilo, da sta obe ekipi odločeni dobiti ta niz. Igra obeh ni bila bistveno boljša kot v prvih dveh nizih, saj je bilo lastnih napak na obeh straneh spet veliko. So pa kljub temu Ljutomerčanke, po dobrih začetnih udarcih Kaje Makoter ter napadih Ane Kolmanič, povedle z 10:5. Nivo igre domačink se je nekoliko dvignil v nadaljevanju niza, saj so po napadih Anje in Ane Kolmanić, povedle s 16:8. Opazno je bilo, da je v igri domačink več organiziranosti, boljše sta delovala sprejem in tudi borbenost je bila na pričakovani ravni, kar se je kazalo v visokem vodstvu z 21:11. Ljubljančanke so se s porazom v nizu sprijaznile ter temu primerno dale možnost igranja vsem igralkam. Na koncu visoka zmaga domačink z rezultatom 25:12.     
Uvod v četrti set je bil izenačen pri rezultatu 5:5, prav tako v igri obeh ekip, ki sta se borili za vsako točko ter bili ponovno izenačeni pri 8:8. Ljutomerčanke so nato nekoliko dvignile nivo igre ter po nekaj napakah v vrstah Ljubljančank, povedle s 14:8. Sledilo je spet nekaj nepotrebnih napak domačink in gostje so naredile serijo sedmih točk ter izid izenačile pri 15:15. Sledila je borba za vsako točko, kjer je pri domačinkah noto dajala Ana Kolmanič medtem, ko sta Adela Pintarič in Anja Kolmanič domačinke povedle v vodstvo z 22:17. Gostje so se odzvale na vso moč ter po napadih Bulčeve znižale na 22:19. A tokrat domačinke niso popuščale ter ob zavzeti igri vseh igralk, niz zasluženo dobile z rezultatom 25:20.

Kljub dokaj raztrgani igri in lastnim napakam, ki jih je bilo nekoliko preveč, so Ljutomerčanke tekmo zasluženo dobile. Obema ekipama čestitke za borbeno in zavzeto igro.  

Izjava po tekmi:

Diana Oletič, igralka ŽOK Ljutomer: "Pred samo tekmo je bilo v ekipi nekaj treme oz. skrbi, posebej po tem, ko smo nekaj zadnjih tekem izgubile po petih setih. No smo se pa tokrat vseeno zbrale ter v igri, ki sicer ni bila najboljša, le zmogle toliko moči, da smo tekmo, ob borbeni igri vseh soigralk, le dobile. Čestitam ekipi za prikazano igro, trenerju pa za dobro vodenje".