1B. DOL ženske

23 / december 2021
Murexin-Kema Puconci - Formis 1:3
Poročilo s tekme

V sredo 22.12.2021, so se v 14. krogu 1.B DOL pomerile odbojkarice Murexin-Kema Puconci ter Formis. Zmagale so Formis z rezultatom 1:3 v nizih.

Sodnika: Franc Mesarič, Gujtman Domen.

Murexin-Kema Puconci: Rakar, Lang, Lovrenčec (L), Špilak, Vnuk, Kovač, Malok, Kuplen, Šadl, Cigut, Novak (L). Trener: Lenarčič Sebastijan
Formis: Škoflek (L), Šteharnik, Zupan (L), Godec, Natek, Grubišič, Milošič, Divjak, Halužan, Fišer N., Bračič, Fišer T., Čičič, Kranjc. Trener: Milić Miloš

Prvi niz so začele Pucončanke na servis Malokove, ter dobile prvo točko zaradi napake v napadu Grubišičeve. Formiske so prišle v vodstvo po bloku Krajnčeve (3:4). Sledilo je nekaj izmeničnih točk. Formis je razliko povečal z napadi Godčeve ter Milošičeve. Sledil je prvi odmor na domači strani (9:13). Po premoru so Pucončanke prišle do izenačenja z napadom Rakarove (13:13). Točke so se izmenjale ter sledil je prvi premor za Formis (20:20). Napaka na Formisovi strani ter servis Rakarove so Puconcem pripeljali dve točki. Po bloku Krajnčeve je sledil še drugi premor Puconcev. Napad Vnukove je Puconcem prinesel zmago prvega niza z rezultatom 25:23.
Prva točka drugega niza je pripadla Formisu zaradi napake Rakarove v napadu. Milošičeva je s tremi zaporednimi napadi povečala razliko. Puconci so vzeli prvi odmor (2:6). Bilo je nekaj napak na domači strani, kar je Formisu pripomoglo k večji prednosti. Puconci niso mogli zmanjšati razlike. Tako je drugi niz pripadal Formisu z rezultatom 12:25.
Tretji niz se je začel z izmeničnimi točkami. Servis Šteharnikove ter dva zaključena napada Fišerjeve so Formisu prinesle vodstvo. Trije zaporedni napadi Vnukove ter blok Cigutove so razliko zmanjšali na točko zaostanka. Vendar se je razlika spet povečala z dvema servisoma Bračičeve ter napadi Fišerjeve, Godceve ter Šteharnikove. Zadnjo točko je osvojila Godčeva v napadu. Tretji niz je pripadel Formisu z rezultatom 16:25.
V četrtem nizu so prve točke pripadle Puconcem. Napad Šadlove ter Kovačeve so Puconce pripeljali do precejšnje razlike. Formis je vzel prvi odmor (6:1). Formis je Puconce hitro dohitel. Pri tem sta pripomogli Godceva ter Krajnčeva. Dva servisa Halužanove sta Formis popeljale v vodstvo. Puconci so vzeli prvi odmor (10:14). Prišlo je do nekaj menjav na Formisovi klopi. Napake na Puconski strani so razliko povečevale. Na koncu je zadnjo točko osvojila Divjakova. Tako je Formis osvojil četrti niz z 18:25 in tako zmagal.

Čestitamo obema ekipama.