1B. DOL ženske

21 / januari 2022
Turbina - Formis 0:3
Poročilo s tekme

V 16. krogu 1.B DOL so se pomerile odbojkarice OK Turbine in Formisa. Zmagovalke so bile odbojkarice Formisa z rezultatom 0:3 v nizih.

Tekma se je začela s točko Godčeve za Formis, vendar je Turbina povedla po dveh napakah nasprotnic. Nekaj časa so se točke izmenjavale, potem pa so odbojkarice Formisa povedle z 11:18. Z napakami Turbine na servisu in dobrim napadom Milošičeve iz Formisa jim je uspelo niz zaključiti z rezultatom 14:25.
Drugi niz se je začel z napako Rističeve na servisu, vendar so odbojkarice Turbine takoj izenačile z točko v napadu Maučnikove. Formiske so takoj za tem povedle z 2:13 po nekaj dobrih servisih Grubišičeve, napadom in blokom Šteharnikove. Do konca niza je Turbina uspela doseči 10 točk, predvsem z dobrim napadom Žigartove.
Tretji niz se je začel z blokom, napadom in dobrim servisom Krajnčeve. Formiske so povedle s 7:12, vendar se je Turbina uspela približati na 13:15 z dobrim napadom in sevisom Žigartove, vendar so Formiske uspele prekiniti serijo točk Turbine. Po dobrem servisu Čičićeve in bloku Šteharnikove so povedle s 13:21 in tretji niz zaključile z zmago (18:25).