1B. DOL ženske

29 / januari 2022
Vital Ljubljana - Formis 0:3
Poročilo s tekme

1.B DOL za ženske, 18. krog, Vital Ljubljana - Formis 0:3 (12:25, 14:25, 18:25)

Ljubljana, Športna dvorana Maksa Pečarja, 37 gledalcev, sodnika: Mohorčič, Tomec.

Vital Ljubljana: Grabec 6, Poznajelšek 4, Verk 2, Hotič (L), Šinkovec, Gorjup 5, Bulc 6, Kenda 4, Jarc (L), Svetina, Babnik Jeglič, Debelak. Trener: Novak Iztok.
Formis: Škoflek (L), Šteharnik 7, Zupan (L), Godec 13, Natek, Grubišič Čabo 10, Milošič 11, Divjak, Halužan Sagadin 6, Bračič, Kranjc 8. Trener: Milić Miloš.

V športni dvorani Maksa Pečarja sta se pomerili domača ekipa Vital Ljubljana in trenutno vodilne na prvenstveni lestvici, ekipa Formisa. Videli smo odlično igro na obeh straneh mreže, vendar so gostje v vseh treh nizih z močnimi servisi ter odlično igro v napadu zasluženo zmagale s prepričljivih 3:0 v nizih.

Prvi niz so odlično začele igralke Vitala in si že takoj na začetku priigrale prednost dveh točk (2:0). Kljub obetavnemu začetku so jih gostje z dobro igro in nekaj napakami na domači strani hitro ulovile (3:3). Točko za ponovno vodstvo domače ekipe je z napadom priigrala Kenda (4:3). Napaka na domači strani je spodbudila ekipo Formisa, ki je pobegnila na štiri točke prednosti (4:8). Na rezultat se je domači trener Novak odzval z odmorom, ki pa ni obrodil sadov, saj so gostje nadaljevale z istim tempom (4:11). Po ponovnem odmoru za domačo ekipo, so igralke Formisa odgovorile z asom (4:12). V nadaljevanju so gostje prednost povečale na 11 točk (8:19). Ko je bilo jasno kako se bo niz zaključil so po nekaj pridobljenih točkah na strani domačih igralk odbojkarice Formisa niz zaključile z 12:25.
Drugi niz so gostje začele v slogu prvega in domači ekipi pobegnile za pet točk (0:5), čemur je sledil prvi pol-minutni odmor za Vital. Vitalovke so se po odmoru zbudile in z dvema napadoma Bulčeve (3:5) ter asom Gorjupove (4:5) skoraj dohitele nasprotnice. Po napakah na domači strani, so imele nasprotnice ponovno zajetno prednost (5:9), ki sta jo z napadi poskušali zmanjšati Grabčeva in Bulčeva. Kljub močnim napadom Ljubljančank so bili napadi igralk Formisa še močnejši, saj so prednost v nadaljevanju povišale na osem točk (12:20). Po odmoru na domači strani se je Poznajelškova z napadom poskušala približati nasprotnicam (13:21), ki pa so odgovorile z raznovrstno igro in si priigrale zaključno žogo, ter jo tudi uspešno izkoristile (14:25).
Vitalovke so tretji niz otvorile z dvema asoma Gorjupove (2:0). Po treh točkah nasprotne ekipe (2:3), sta pobeg igralk Formisa preprečili Poznajelškova z blokom (3:3) in Grabčeva z napadom. Igra je nato tekla precej izenačeno, z močnimi napadi in bloki na obeh straneh. Po manjši prednosti ekipe Formisa (7:10), so Vitalovke z blokom Bulčeve prišle do ponovnega izenačenja (10:10). Trener Novak je kmalu za tem (10:13) vzel odmor, po katerem so Ljubljančanke ohranile zaostanek treh točk in nato z novima napadoma Kende (16:17) ter blokom Debelakove rezultat izenačile na 17. točki. Kljub odlični igri domačih igralk v tem nizu, je njihova zbranost proti koncu nekoliko popustila. Nasprotnice so z močnimi napadi in servisom to znale izkoristiti. Z blokom so odločile tudi zadnji niz (18:25).