1B. DOL ženske

12 / februari 2022
Mozirje - Formis 0:3
Poročilo s tekme

Rezultat tekme ne odraža povsem lahke zmage gostij. V prvem in tretjem nizu sta bili ekipi povsem izenačeni in bi bil izid lahko z malo sreče tudi drugačen.

Obe ekipi sta šli v tekmo brez popuščanja. Siloviti servisi, natančni udarci in dobre obrambe so krasile tako domače kot gostujoče odbojkarice. Ekipi sta se na začetku prvega niza za točko izmenjavali v vodstvu. Rezultat je bil izenačen še na 11. točki, ko so domače uspele uiti za štiri točke (16:12). Namesto povečanje razlike še za dve točki se je rezultat znižal na 14:16, kar je dalo gostjam krila, da so izid izenačile na 16. točki in celo povedle za tri točke (18:21). Domačinke so po dveh naletih še uspele dobiti po dve točki, kar je pomenilo končni rezultat 22:25 za gostje.
Po napornem prvem nizu so si domače v drugem vzele malo počitka. Po ponovnem izmenjevanju v vodstvu obeh ekip na začetku niza so po izenačenju na 6. točki igralke Formisa z natančno in čvrsto igro pridobivale prednost. Vodile so že z 10:18, ko je domačim uspelo narediti delni izid 5:0 (15:18), nato so gostje spet pobegnile. Do konca niza so Mozirjankam prepustile le še eno točko. Niz se je po 22. minutah končal z rezultatom 16:25.
Tretji niz, ki je bil tudi zadnji, se je spet začel z borbo za vsako točko. Siloviti udarci in raznolika igra na obeh straneh mreže. Gostiteljice so dobile še dodatno navodilo za izvajanje pritiska na servisu. Ko so uspevale z začetnimi udarci, se je igra nasprotne ekipe upočasnila in omogočila enakovredno igro na obeh straneh. Pri rezultatu 11:11 je prvo podajalko Formisa zamenjala Divjakova. Spremenjena igra gostij je domače sprva popeljala v vodstvo, vendar velikega preskoka niso uspele doseči. Ekipi sta bili spet poravnani na 19. točki, ko je v igro ponovno vstopila Halužanova. Boj za vsako točko se je nadaljeval. Pri rezultatu 23:23 je gostjam uspelo doseči še dve zaporedni točki in osvojiti tudi tretji niz.

Obe ekipi je krasila trda in razburljiva igra, z veliko lepih potez.