1B. DOL ženske

22 / februari 2022
ŽOK Ljutomer - Braslovče 1:3
Poročilo s tekme

Kandidatke za 2. mesto v 1. B DOL za članice, ki vodi v kvalifikacije za 1. A ligo, kjer imajo točkovno prenost Braslovčanke, so v 1. niz vstopili z željo, da ga dobijo, da bi lažje nadaljevali s tekmo v naslednjih nizih. Prvo točko so po daljši izmenavi dosegle gostje, prav tako naslednje tri ter povedle z 0:4. Po tehničnem odmoru domačega trenerja je Kaja Makoter dosegla prve točke za domačinke ter rezultat znižala na 2:5. A očitno je bilo, da so Braslovčanke v začetku niza boljše nasprotnice, še posebej, ko domačinke v napadu niso imele razpoložene igralke. Prednost gostij je narasla na 6 točk naskoka pri 3:9. Nato so Ljutomerčanke zaigrale boljše in dosegle tri zaporedne točke ter rezultat znižale na 6:9. Je pa po nekaj napakah v domači vrsti, dobro odgovorila Bednjanič Neža ter gostje povedla v vodstvo s 7:12 in kasneje še z 9:15. Ljutomerčanke so še naprej bile anemične in brez pravega napada, kar so odlične Braslovčanke izkoristile ter povedle z 9:17 in kasneje po dveh točkah domačink še z 11:19. Glede na igro obeh ekip, kjer so bile Ljutomerčanke v izrazito podrejenem položaju, je bil prvi niz s tem odločen v prid gostij. Do zaključka niza sta obe ekipi dosegali točko za točko, a visoka razlika je bila še naprej na strani gostij. Te so niz zasluženo dobile z rezultatom 13:25 ter nakazale, da so v Ljutomer prišle po zmago, ki bi jim zagotovila 2. mesto v ligi.
V drugi niz so Ljutomerčanke vstopile odločno ter zavzeto. Povedle so s 3:2 a nato je spet sledilo nekaj negotovosti, dobra obrambna igra gostij in hitro je bil rezultat 3:5 in po napadu Šketa Rozman Tije še 4:6 v korist gostij. Kaja Makoter je nato po dobrem napadu znižala na 5:7, a so gostje hitro preko Bednjanič Neže odgovorile ter povedle s 7:10. Karmina Sužnik in Kaja Makoter sta dosegli novi točki za domačinke ter rezultat znižale na 9:10. Po odmoru gostujočega trenerja se situacija na igrišču ni bistveno spremenila, saj so Braslovčanke nadaljevale z borbeno igro, ki jim je prinesla prednost petih točk. Kljub temu, da Ljutomerčanke v tem nizu igrale zavzeto jim nekako ni uspevalo priti v vodstvo, ne glede, da je Ana Kolmanič dosegla dve zaporedni točki pri rezultatu 13:15. A nato tri zaporedne točke gostij in vodstvo s 13:18. Braslovčanke so nadaljevale z borbeno in učinkovito igro tudi v nadaljevanju, ko so jim Ljutomerčanke le z težavo sledile kljub temu, da so rezultat znižale na 16:20. Najlepšo odbojko smo gledali v 17. točki za domačinke, ko smo bili priča več kot šestim izmenjavam. Res izredno borbeno z obeh strani. Do konca niza odlična odbojka obeh ekip, točka za točko, rahlo prednost pa so imele gostje pri rezultatu 20:22 in nato pri 21:23. Na koncu niza žal dve napaki domačink ter zmaga gostij z rezultatom 21:25. 
V tretjem nizu igra obeh ekip nekako podobna prejšnjima oziroma drugemu. Ljutomerčanke so po bloku Ane Horvat povedle s 3:2 in nato še s 4:2. Zatem je spet sledila izenačena in borbena igra na obeh straneh, dve napaki gostij, uspešen napad Ane Kolmanič ter vodstvo domačink z 9:6 in nato po točki Banfi Monike še z 10:7. Igra domačink v tem delu niza je bila dokaj vzpodbudna in predvsme borbena. Držale do prednost dveh treh točk ter po napadu Karmnine Sužnik povedle s 13:10. Gostje se niso strinjale z vodstvom domačink, zaigrale so na vso moč ter izenačile na 13:13. Po odmoru domačega trenerja je Ana Kolmanič dosegla novi točki za Ljutomerčanke ter povedla svojo ekipo v vodstvo s 15:13 in nato z 18:15. Ana Kolmanič je bila še naprej udarna ter povedla Ljutomerčanke v vodstvo z 20:16. Karmina Sužnik je po dveh točkah gostij, odlično napadala ter dosegla novo  vodstvo domačink z 22:18. Kljub naporom gostij, da se točkovno približajo domačinkam jim to ni uspelo. Zadnjo točko v nizu in zmago Ljutomerčank z 25:20 je dosegla Ana Horvat.
Četrti niz so bolje otvorile gostje, ki so povedle z 1:3 in nato še z 1:4. Domačinke so bile spet nekako v krču in nezbrane. Kljub želji in borbenosti je bilo v igri preveč lastnih napak in neorganiziranih akcij, kar so Braslovčanke izkoristile ter povedle z 2:6 in kasneje s 4:10. Braslovčanke so vztrajale v svoji igri v obrambi ter nato tudi v napadalnih akcijah, ki jim domačinke niso zmogle slediti. Kljub želji igralk, jim napadalne akcije niso uspavale, posebej ob dejstvu, da so gostje igrale izredno na sprejemu oziroma v obrambi. Rezultat takšnega stanja na igrišču je bilo vodstvo gostij z 9:17. Adela Pintarič je nato dosegla dva zaporedna asa ter rezultat znižala na 11:17. To pa je bilo tokrat za odlično ekipo Braslovč premalo. Slednje so nadaljevale s svojo igro ter niso dovolile Ljutomerčankam, da se jim približajo. Do konca niza so držale prednost večih točk ter tudi ta niz, podobno kot prvi, zanesljivo dobile z visoko razliko 17:25.

Zaslužena zmaga gostujoče ekipe. Dokazale so, da so zasluženo na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Izjava po tekmi:

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: "Čestitke Braslovčam na zmagi, tokrat so bile boljši nasprotnik, predvsem zaradi odličnega sprejema in igre v obrambi. Mi smo poskušali nekako igrati svojo igro, a smo z težavo prebili obrambo gostij. Zaradi tega smo bili nekako  negotovi in kljub menjavam igralk, nismo uspeli najti poti do zmage. Vse naše punce so se seveda trudile, a žal tokrat ni šlo. Hvala vsem puncam za borbeno igro in pristop".