1B. DOL ženske

25 / februari 2022
Braslovče - Mozirje 3:1
Poročilo s tekme

Na začetku prvega niza sta bili ekipi izenačeni do 5. točke. Sledila je serija petih zaporednih točk za vodstvo domačink z 10:5. Ker Mozirjankam v prvem nizu nikakor ni uspelo ujeti pravega ritma, so Braslovčanke svojo prednost samo še povečevale. Gostjam ni pomagal niti odmor. Braslovčanke so z dvema zaporednima točkama Neže Bednjanič prvi niz zaključile z zmago 25:18.
V drugem nizu so Mozirjanke začele bolje in povedle s 3:5. Po dveh uspešnih napadih in asu Tije Šketa Rozman so Braslovčanke izenačile na 6. točki. Mozirjanke so nadaljevale z dobro igro in pri vodstvu z 10:8 so na servis Tine Pikl svojo prednost še povečale na 13:8. Pri gostjah se je v drugem nizu v napadu razigrala Iza Vodlan. Pri rezultatu 12:17 v korist gostij je braslovški trener svoja dekleta poklical na drugi odmor, ki prav tako kot prvi, domačinkam ni prinesel preobrata. Uspelo jim je le nekoliko znižati zaostanek. Z asom Ize Vodlan so gostje zmagale drugi niz z rezultatom 21:25.
Tretji niz so s servisom Ize Zbičajnik odprle Braslovčanke in si nato na servis Daše Križnik na hitro priigrale nekaj točk prednosti. Pri rezultatu 7:2 za Braslovče, je gostujoči trener vzel prvi odmor, po katerem so Mozirjanke sicer rezultat nekoliko znižale, kaj več od tega pa jim ni uspelo. Braslovčanke so, podobno kot v prvem nizu, v nadaljevanju ohranile pridobljeno prednost in zanesljivo dobile še svoj drugi niz s 25:15.
V četrtem nizu sta bili ekipi izenačeni do 4. točke, ko so gostje zaradi slabšega sprejema domačink, dosegle tri zaporedne točke za vodstvo s 4:7. Po odmoru, ki ga je vzel braslovški trener, so po dobrih servisih Maje Marolt, učinkovitih napadih in odlični igri v obrambi Lare Jelen ter po točki, ki jo je s preigravanjem dosegla Iza Zbičajnik, Braslovčanke povedle z 10:7. Serija domačih točk nasprotnic ni zmedla in so dobrimi napadi Ize Vodlan in Ane Ščuka rezultat ponovno znižale. Nato je ponovno sledila serija Braslovčank, ki so v nadaljevanju odigrale zelo dobro. Dobra igra v napadu in obrambi ter nekaj napak nasprotnic je Braslovčankam prineslo vodstvo z 20:13, kar pa je očitno dodatno motiviralo njihove nasprotnice, saj so dosegle 4 zaporedne točke in zaostanek znižale na 4 točke razlike. V končnici niza so Braslovčanke ostale zbrane in gostjam niso dovolile, da bi jim tudi tokrat odščipnile točko, kot v prvih dveh tekmah. Tretji niz se je končal z rezultatom 25:20.

Braslovčanke so si z dvema zaporednima zmagama ob koncu rednega dela zagotovile drugo mesto, ki jih vodi v boj za uvrstitev v 1. A ligo. Obema ekipama čestitke za prikazano igro.