1B. DOL ženske

26 / februari 2022
Formis - ŽOK Ljutomer 1:3
Poročilo s tekme

Hoče, VŠD Hoče, gledalcev: 70, sodnika: Eva Tomec (Novo mesto), Gregor Novak (Dvor)

Formis: Škoflek (L), Šteharnik 6, Zupan (L), Godec 14, Natek 2, Grubišič Čabo 7, Milošič 15, Divjak, Halužan Sagadin 2, Fišer N. 5, Bračič, Fišer T. 3, Krajnc 12. Trener: Miloš Milić
ŽOK Ljutomer: Banfi, Šijanec 3, Horvat 7, Makoter 14, Pintarič, Stanković 2, Kolmanič Ana 23, Kolmanič Anja, Mikl (L), Oletič 7, Sužnik 13.Trener: Bojan Novak

Na začetku tekme smo spremljali izenačeno igro, prve so za tri točki povedle domačinke in pri 7:4 je gostujoči trener vzel prvi odmor, ki pa ni spremenil poteka igre, saj so Formiske povedle za pet točk. Pri 11:6 sta v igro vstopili Divjakova in Fišer Nika namesto Milošičeve in Halužan Sagadinove. Po novi točki Formisk je sledil drugi odmor na gostujoči strani. Po neubranljivem servisu Krajnčeve so Formiske povedle s 17:9 in v igro je namesto Godčeve vstopila Natekova. Po uspešnem napadu Natekove so Formiske povedle z 22:14 in niz mirno pripeljale do končnih 25:15.
Drugi niz je domači trener začel z močno spremenjeno postavo in gostujoče igralke so hitro povedle z 2:5. Pri 3:8 je sledil prvi odmor na domači strani. Ljutomerčanke so nadaljevale z dobro igro in prednost je narasla na osem točk, kar je prisililo domačega trenerja v drugi odmor. Čeprav je domači trener počasi vračal v igrišče igralke prve postave, so gostje niz zanesljivo osvojile s 16:25.
Domačinke so tretji niz začele v najmočnejši postavi, a začetek je pripadel gostujoči ekipi, ki je povedla z 1:4. Pri 6:11 so Ljutomerčanke prvič povedle za pet točk, pri 8:14 pa je sledil prvi odmor na strani Formisk. Ko so se Formiske približale na 12:15 je gostujoči trener vzel prvi odmor in gostje so spet zaigrale bolje ter povedle s 15:21. Po dveh blokih so se Formiske približale na 18:21 in sledil je še drugi odmor na strani Ljutomerčank, ki so niz pripeljale do končne zmage z 22:25.
Po bloku Krajnčeve so Formiske prvič v četrtem nizu povedle s 4:3, a pri 7:8 so spet vodile gostje. Ko je bilo na semaforju 7:10 za Ljutomerčanke je domači trener vzel prvi odmor, ki je prebudil Formiske in na 10. točki smo videli izenačenje in prvi odmor na gostujoči strani. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, v katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Prve so za dve točki povedle Ljutomerčanke pri rezultatu 15:17 in videli smo vstop Divjakove in Fišer Nike. Po novi točki za Ljutomerčanke je v igro vstopila še Natekova. Pri 17:22 sta se v igro vrnili Milošičeva in Halužan Sagadinova ter nato še Godčeva. Ljutomerčanke so zasluženo dobile niz z 19:25 in tekmo z 1:3 v nizih.