Pokal M

05 / december 2021
ACH Volley Ljubljana - Hiša na kolesih Triglav 3:0
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana - Hiša na kolesih Triglav 3:0 (18, 17, 16)

ACH Volley Ljubljana uspešno tudi v pokalnem tekmovanju. V oranžnem gnezdu Hale Tivoli sta se na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije pomerili ekipi domačega ACH Volleyja Ljubljana ter Hiša na kolesih Triglav. V prvem polčasu boja za vstopnico na zaključni turnir zgoraj omenjenega tekmovanja so bili uspešnejši odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in tako zabeležili še 16. zmago v sezoni.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 6, Rutar 2, Mašulović 8, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 3, Kovačič (L), Gjorgiev 8, Pokeršnik 6, Videčnik 7, Kök 1. Trener: Mladen Kašić.
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Pušnik 8, Nanut 8, Tučen 4, Bregant 9, Godnič 2, Libnik (L), Snedec, Mali, Štembergar Zupan 5, Šikanič 1, Maček 2. Trener: Sašo Rop.

Začetek tekme je minil izenačeno, saj si nobeni od ekip ni uspelo priigrati občutnejše prednosti. To je v nadaljevanju prvim uspelo Kranjčanom, ki so po uspešnem napadu Pušnika povedli za dve točki (5:7). Hiter odgovor so imeli Ljubljančani in na začetnem udarcu Todorovića uspeli izid poravnati ter takoj zatem preiti v vodstvo (10:8). Pri domačih je bil v napadu razigran Šket, ki je bil previsoka ovira za ekipo Hiše na kolesih Triglav. Gostje iz Kranja, kljub temu, da jim letos ne gre vse po načrtih, niso dopustili, da bi si favorizirani odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana priigrali občutnejšo prednost v prvi polovici niza ter so jim tako vseskozi dihali za ovratnik (15:14). Oranžnim zmajem se je le uspelo bolj oddaljiti po seriji servisov Mašulovića (17:14) in sledila je reakcija na klopi gostov ter polminutni odmor. Le-ta ni zaustavil naleta oranžnih zmajev, ki so po vnovičnem uspešnem napadu Šketa povedli za štiri točke (19:15). Takoj zatem je sledila še uspešna serija začetnih udarcev Todorovića in odpor gostov iz Kranja je bil dokončno strt (21:15). Uvodni niz se je po napaki gostov zaključil v korist ACH Volleyja Ljubljana (25:18).
V drugi niz so že od samega začetka veliko bolje vstopili domači odbojkarji in si priborili prednost treh točk (5:2). Oranžni zmaji so še dodatno vršili pritisk preko začetnih udarcev in z dobro igro v bloku povedli za pet točk (8:3). Gostujoči trener Rop je z odmorom poskušal spremeniti potek igre, vendar je bila razlika v kakovosti na igrišču jasno vidna. Podobno kot v uvodnem nizu, je na začetnem udarcu gostom povzročal težave Todorović, ki je ekipo povedel do nove najvišje prednosti (14:6). Tudi nadaljevanje niza je minilo po notah odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so po asu najučinkovitejšega igralca tekme, Köka, povedli z 2:0 v nizih.
Podobno kot v drugem nizu, so Ljubljančani tudi v tretjega vstopili suvereno in zelo hitro povedli za štiri točke (5:1, 7:3). Po dveh asih Köka, ki je poleg začetnih udarcev navduševal tudi v napadalnih zaključkih, je prednost ljubljanskih odbojkarjev znašala že neulovljivih devet točk (16:7). Tako dvomov o zmagovalcu prve tekme četrtfinala Pokala Slovenije ni bilo več. Oranžni zmaji so po napaki gostov na servisu uspešno zaključili tudi tretji niz in si pred povratno tekmo, 15.12. v gosteh priigrali lepo prednost.

Izjava po tekmi:
trener ACH Volleyja Ljubljana, Mladen Kašić: »Kljub temu, da ekipa Triglava v prvenstvu zaseda zadnje mesto smo morali v tekmo vstopiti popolnoma osredotočeni ter z jasnim ciljem, da si pripravimo kar se da dobro izhodišče pred povratno tekmo v gosteh. To nam je uspelo, za kar fantom čestitam.«