06 / april 2024
OK i-Vent Maribor – Calcit Volley 2:3
Poročilo s tekme

Kamničani po zmagi v finalu

Mariborčani so sijajno odprli srečanje. Dobili so namreč kar prve štiri točke in kamniška klop je bila primorana hitro poseči po odmoru. Gostje iz Kamnika so se nato po napadalni točki Lazara Bruneta približali na samo dve točki zaostanka (10:8). Sebastijan Škorc zato ni okleval in je posegel po odmoru. Po novi sijajni seriji 6:0 je domači i-Vent Maribor vodil s 16:10 in tudi tokrat Mladen Kašić ni okleval ob zahtevi odmora. Mariborčani so tudi po drugem odmoru nadaljevali z dominantno predstavo ter niz s silovitim blokom Roka Bračka prepričljivo osvojili s 25:16.
Začetek drugega niza je postregel z bolj izenačeno igro, saj si nobeni od ekip ni uspelo priigrati večje prednosti. Ekipi sta bili do rezultata 10:10 kar osemkrat izenačeni. Vendarle pa so Mariborčani uspeli prevzeti pobudo in so v sredini niza uspeli povesti s 14:12. Na drugi strani je odlična serija uspela Kamničanom, ki so po točki neposredno iz začetnega udarca Luke Lazarja povedli s 15:16. Strateg domačih je vidno razburjen zahteval odmor. Ob vstopu v končnico niza je Sebastijan Škorc ob zaostanku z 18:20 posegel še po drugem odmoru. Gostje so nato Mariborčanom dopustili še samo dve točki in niz osvojili z 20:25.
Igralci i-Vent Maribora so bolje pričeli z tretjim nizom, saj so povedli s 4:2. Pri domačih se je razigral tudi blok, saj sta dva zaporedna pomenila vodstvo z 9:4 in prvi odmor v tem nizu za Mladena Kašića. Nato je na sceno stopil Gregor Pernuš, ki je z močnimi začetnimi udarci poskrbel, da je prednost i-Vent Maribora znašala že osem točk (12:4). Medtem je Mladen Kašić v upanju, da bo našel razigrano šesterico napravil kar štiri menjave. To je gostom dalo nekoliko zagona in osvojili so tri točke zapored. Takoj je z odmorom reagirala tudi mariborska klop. Po vodstvu domačih z 21:17 je kazalo, da bodo niz varno pripeljali do konca, vendar so se Kamničani uspeli vrniti in znižati izid na le točko zaostanka (22:21). Bili smo priča infarktni in maratonski končnici. Kamničani so pri zaostanku s 24:21 ubranili vse tri zaključne žoge domačih. Kar 36-minutni triler se je po asu Connorja McConnella končal s 33:31 v korist i-Vent Maribora.
Četrti niz so bolje odprli Kamničani, ki so povedli s 3:5. Prvo vodstvo s tremi točkami (5:8) so si priigrali gostje, kar je bil zadosten razlog za odmor na klopi i-Vent Maribora. Mariborčani so nekoliko izgubili energijo, gostje so to znali izkoristiti in ob drugem odmoru Sebastijana Škorca so vodili z 10:16. Gostje so se nato popolnoma razigrali in niz zanesljivo osvojili s 17:25 in tekmo poslali v odločilni peti niz.
Gostje so peti niz začeli odločno, povedli so z 0:3. Takoj je nalet z odmorom prekinil Sebastijan Škorc. Odmor je koristil, saj so domači z delnim izidom 6:2 povedli s 6:5. Današnji mariborski joker Marin Novak je z odličnim začetnim udarcem poskrbel da Brunet na nasprotni strani ni imel idealnega napada in to je pomenilo vodstvo i-Vent Maribora z 9:7. Mladen Kašić je takoj zahteval odmor. V končnici pa smo spet spremljali pravi triler. Ob neprisotnosti 'video challengea' so se pri mejnih situacijah še bolj poznale izkušnje gostov. Ti so ubranili dve zaključni žogi i-Vent Maribora ter izkoristili svojo prvo za končnih 15:17 in uvrstitev v finale.
Žan Ul