10 / april 2024
ATHOS Kostanjevica - Ljubljana Volley
Poročilo s tekme

Na prvi kvalifikacijski tekmi v 1B. ligi sta se v dvorani osnovne šole Kostanjevici na Krki pomerili domača ekipa Athos Kostanjevica in ekipa gostov iz Ljubljane - Ljubljana Volley.
V uvodu srečanja smo videli izenačen začetek, do prve občutnejše prednosti pa so pri rezultatu 8:10 prišli gostje iz Ljubljane. Domači odbojkarji so na začetnem udarcu danes izjemno razpoloženega Štefaniča prešli v vodstvo (14:10) in prednost prepričljivo obdržali vse do zaključka niza (25:18).
V drugem nizu smo na parketu kostanjeviške dvorane spremljali drugačno situacijo. Gostje so z odličnimi servisi povzročili nemalo težav pri organizaciji napada odbojkarjev Athosa Kostanjevice. Niz se je končal v prid gostov z rezultatom 16:25.
Če uvodna dva niza nista bila napeta in izenačena, pa sta bila zato tretji in četrti. V tretjem nizu so bili na koncu bolj zbrani igralci Ljubljane Volley (22:25), z istim rezultatom pa so bili v četrtem nizu na krilih izjemnih domačih navijačev in atmosfere v dvorani boljši igralci Athosa.
V petem nizu so bili v manjši prednosti in ospredju odbojkarji Ljubljane Volleyja, v zaključku niza so se Kostanjevičani približali (10:11), vendar je za preobrat malce zmanjkalo. 
Izjava trenerja odbojkarjev Athosa Kostanjevica, Jerneja Tomazina: »Težka tekma je za nami, gostje so po uvodnem izgubljenem nizu zaigrali bistveno bolje in bili učinkoviti predvsem v napadu. Rezultat je aktiven, v Ljubljano gremo po zmago in izpolnitev cilja.«