17 / april 2024
OK i-Vent Maribor – Panvita Pomgrad 3:0
Poročilo s tekme

Mariborčani le še korak od tretjega mesta
Sobočani so srečanje odprli bolje in po točki neposredno iz začetnega udarca Urbana Drvariča povedli z 1:3. Domači so se počasi ogreli ter ob prvem odmoru na srečanju, ki ga je zahteval Dejan Fujs, vodili z 9:8. Ritem i-Vent Maribora se je samo še stopnjeval in ob zaostanku s 17:13, je drugi odmor zahtevala gostujoča klop. Mariborčani so nato gostom prepustili le še tri točke ter se veselili zanesljive zmage v nizu s 25:16.
Mariborčani so silovito vstopili v drugi niz, saj so hitro povedli s 3:0. Prekmurci so se hitro vrnili ter izenačili na peti točki. Nezbranost ob zaključkih je domačim povzročala nekaj preglavic, tako da so igralci Panvite uspeli povesti s 7:8 ter z 8:9. Blok točka i-Vent Maribora ter vodstvo z 11:10 sta bila dovolj velika razloga, da je po prvem odmoru v tem nizu posegel Dejan Fujs. Nadaljevanje niza je postreglo z izenačeno igro. Tik pred samo končnico pa so si Mariborčani priigrali dve točki prednosti (18:16) in gostujoča klop je takoj reagirala z odmorom. Vendar pa se domači niso dali zmesti in niz so varno pripeljali do konca ter ga osvojili s 25:20.

Mariborčani niso hoteli prepustiti ničesar naključju in udarno so začeli tretji niz. Hitro so povedli za tri točke (5:2) in klop gostov je z odmorom poizkušala ustaviti nalet. Po vmesnem izenačenju so se gostom začele pojavljati napake in nezbranost, kar so domači izkoristili in pobegnili s štirimi točkami prednosti (11:7). Dejan Fujs je takoj posegel še po drugem odmoru. Tudi drugi odmor ni prebudil gostov, Mariborčani so goste iz Murske Sobote v nadaljevanju popolnoma nadigrali. I-Vent Maribor je niz popolnoma zasluženo osvojil niz s 25:14