26 / oktober 2023
Nova KBM Branik - SIP Šempeter 3:1
Poročilo s tekme

Nova KBM Branik: Mlakar 25, K. Milošič 16, Štampar, Tišma 2, Ramić 11, Lekše 6, Cikač, N. Milošič 14, Ulrih, Šalamun, Senekovič, Farkaš, Potokar. Trener: Kozamernik.

SIP Šempeter: Lukman 1, Božič, Koren, Lebič 2, Jelen, Bavdaž 2, Žnidar Anastazija 9, Žnidar Ana, Kogelnik 4, Eržen 10, Kadunc, Krajnc 12. Trener: Božič.

Tekmo so bolje pričele gostje, ki so z dobrimi servisi na Iso Ramić povedle s 4:1. A vodstvo gostujoče ekipe ni trajalo dolgo, saj so jih bankirke ujele na peti točki, nato pa z učinkovitimi protinapadi tudi povedle z 10:7, ko je gostujoči trener vzel prve pol minute odmora. V nadaljevanju si domače niso priigrale občutnejše prednosti do rezultata 16:14, ko sta na servis stopili Iza Mlakar in za njo Isa Ramić. Igralke Nove KBM Branika so povedle za pet točk (20:15) in kazalo je, da bodo prvi niz gladko pripeljale do konca v svojo korist. Vendar se gostje niso vdale in ujele so jih na 21. točki, kar je bil jasen signal za druge pol minute odmora domačega trenerja Kozamernika. Očitno je bankirkam odmor dobro, saj do konca niza niso oddale točke.
Drugi niz so bolj odločno pričele bankirke, ki so s servisom povzročale težave sprejemalski vrsti gostujoče ekipe, prav tako so bile učinkovite v napadu in protinapadu. Sprva so povedle s 4:1, kmalu pa je prednost pri 11. osvojeni točki znašala šest točk. Tudi pol minute odmora na zahtevo Božiča ni prineslo sprememb v igri Šempeterčank - z dvema zaporednima blokoma Nike Milošić in napako Erženove v napadu so domače povedle s 15:6. Iza Mlakar je bila še naprej neustavljiva v napadu, gostje pa nikakor niso uspele popraviti sprejema servisa. Pri rezultatu 21:12 je Božič vzel še druge pol minute odmora, a naleta domačink tudi to ni ustavilo. Pri gostjah je bilo preveč napak tudi v napadu, kar je bila še dodatna voda na mlin domačinkam, ki so niz dobile z rezultatom 25:13. 
Tretji niz je bil izenačen le do rezultata 3:3, nato so domače z uspešnima napadoma Mlakarjeve in Ramićeve pobegnile za dve točki. Na sedmi točki so gostje izenačile in po uspešnem protinapadu Anastazije Žnidar in slabem sprejemu Ise Ramić povedle za dve točki (9:7). Kozamernik je takoj odreagiral s pol minute odmora. Domačinkam je premor nedvomno koristil, saj so uspele zaustaviti nalet Šempetra in so celo povedle za točko pri rezultatu 12:11. A ne za dolgo, saj so gostje rezultat najprej izenačile, nato pa celo povedle z 12:15. Kozamernik je vzel še druge pol minute odmora, Isa Ramić pa je z napadom in protinapadom zaostanek znižala na točko. Tudi po odmoru na zahtevo Božiča, domače niso popuščale in so povedle za točko. Nato je sledil preobrat. Gostje so najprej izenačile, nato pa z dobrimi servisi Ane Mojce Krajnc celo povedle s 17:21. Prednost štirih točk so zadržale do rezultata 19:23. Sledil je dober napad Nike Milošič in as Tišme. Nato pa trenutek nezbranosti v obrambi domačih in gostje so prišle do prve zaključne žoge, ki jo je izkoristila Ana Mojca Krajnc v napadu (25:22).
Četrti niz se je pričel podobno kot drugi. Bankirke so povedle s 4:1. Prednost so uspele še povečati in pri rezultatu 9:4 je gostujoči trener vzel pol minute odmora. Po štirih zaporednih točkah bankirk je Božič še drugič vzel pol minute odmora. Domače igralke so z blokom ustavljale napade gostujoče ekipe, dobro so igrale v obrambi, Isa Ramić pa je z napadalnimi servisi povzročala obilo težav sprejemalkam Šempetra. Slednje se kljub temu niso vdale, pri zaostanku 14:4 pa nanizale kar šest zaporednih točk. Kozamernik je namesto Tali Lekše v igro poslal Najo Šalamun. Sledil je blok ob napadu Klare Milošič in nato še as Lukmanove. Velika prednost domačih se je stopila na zgolj dve točki, Kozamernik pa je vzel pol minute odmora. Napaki Line Lukman na servisu in Nike Bavdaž v napadu je znova pomenilo štiri točke prednosti za bankirke. Sledila sta dva uspešna napada Ize Mlakar in blok Nike Milošič, prednost je znašala že šest točk. Gostje so imele še naprej težave s sprejemom na servis Tišme, ki je z asom zaključila tekmo (25:13).