1B. DOL ženske / 4

12 / mars 2023
TPV Volley NM - Vital Ljubljana 3:2
Poročilo s tekme

ŠD Marof, 11. 3. 2023. Gledalcev 30. Sodnika: Hafnar, Adrovič. 

TPV Volley NM: Jakše 3, Bošeska, Vidic (L), Kotnik, Drkušić 17, Omerzel , Košiček, Žarn 1, Bregar 15, Hafner 4, Kogelnik 12, Šola 3, Kostić Brulec 24, Kastelic (L). Trener: Krešimir Perić.
Vital Ljubljana: Grabec 12, Poznajelšek 7, Marič 5, Kenda A 10, Bulc 21, Mesar 5, Kenda A, Jarc (L), Hotič (L), Svetina 14, Gajanović 1, Debelak. Trenerka: Živa Cof

Tekma se je začela izenačeno, a so gostje kmalu povedle za tri točke pri rezultatu 2:5. Novomeščanke so po treh zaporednih točkah uspele izenačiti, vendar so se Ljubljančanke v nadaljevanju uspele oddaljiti na dve točki prednosti. To prednost so držale vse do rezultata 9:12 pri katerem so prvič na tekmi povedle za tri točke. Novomeške odbojkarice so igrale zelo rezervirano, kar so Ljubljančanke znale izkoristiti in v nadaljevanju svojo prednost le še povečevale. V zaključku niza je na začetni udarec pri Ljubljančankah stopila Katarina Bulc. Z močnimi in natančnimi servisi je Novomeščanke 
popolnoma oddaljila od mreže. To se je poznalo tudi pri organizaciji napada domačink, ki so morale na koncu priznati premoč gostjam iz Ljubljane katere so v prvem nizu slavile z rezultatom 16:25.

Drugi niz so bolje odprle novomeške odbojkarice, ki so po uspešnem bloku Olivere Kostić Brulec povedle s 4:2. Vitalovk to ni zmedlo in kaj kmalu so rezultat izenačile, kasneje pa celo povedle pri rezultatu 5:6. To pa na žalost Novomeščank še ni bilo vse. Na začetni udarec je prišla takrat Nina Svetina, ki je odličnimi skok servisi povzročala ne malo težav sprejemu domačink. Ljubljančanke so na ta račun povedle že za pet točk pri rezultatu 7:12 in s tem prisilile trenerja Perića v prvi time-out v drugem nizu. Po odmoru pa se je začelo smejati domačim navijačem na tribuni dvorane Marof. TPV-jevke so zaigrale kot prerojene. Začele so boljše sprejemati in pa napadi, predvsem preko Nine Bregar, ki je bila v drugem nizu praktično nezaustavljiva. Kaj kmalu so po odlični igri novomeške odbojkarice rezultat izenačile na 15. točki. V nadaljevanju sta domačo ekipo v prednosti držale predvsem že prej omenjena Nina Bregar, ki je v drugem nizu prispevala kar sedem točk in pa Olivera Kostić Brulec z odličnimi začetnimi udarci in pa petimi točkami v drugem nizu. Niz je z uspešnim blokom zaključila Nika Drkušić 25:19. 

Tretji niz so ponovno bolje začele Novomeščanke in povedle z rezultatom 5:3. Podobno kot v drugem nizu so se Ljubljančanke vrnile, izenačile in povedle pri 5:6. Sledilo je obdobje napak gostij, kar so novomeške odbojkarice izkoristile in pobegnile na pet točk prednosti. Po uspešnem bloku Olivere Kostić Brulec so Novomeščanke povedle z rezultatom 17:10 in s tem prisilile gostujočo trenerko Živo Cof v prvi time-out tretjega niza. Končnica tretjega niza ki je sledila je bila zelo napeta in izenačena. Ljubljančanke so se približale na štiri točke zaostanka pri rezultatu 20:16. Novomeščanke so v sami končnici preveč sprostile in gostjam dovolile, da se približajo na le dve točki 22:20. Ponovno je prednost v zaključku niza držala naveza Bregar-Kostić. Z tremi zaporednimi uspešnimi napadi sta TPV-jevkam priborile zmago tudi v tretjem nizu z rezultatom 25:22.

Prav tako kot drugega in tretjega, so tudi četrtega bolje začele domačinke. Povedle so za 3 oziroma 4 točke in to prednost držale do rezultata 9:4 ko je gostujoča trenerka Živa Cof vzela prvi time-out v četrtem nizu. Ljubljančanke so po odmoru zaigrale veliko bolje in se predvsem zaradi odličnih začetnih udarcev Amine Kenda približale na le točko zaostanka 9:8. Domača podajalka Kaja Šola se s tem ni strinjala in z serijo odličnih začetnih udarcev Novomeščanke ponovno spravila v vodstvo 14:9. Prednost petih točk so novomeške odbojkarice lepo držale vse do ponovnega serviranja Nine Svetine, ki je z dvema zaporednima neposrednima točkama iz servisa Ljubljančanke približale na le tri točke zaostanka 18:15. Prednost dveh oziroma treh točk so domačinke držale do rezultata 21:20, ko je svojo točko iz servira pristavila tudi Katarina Bulc. V tem delu niza pa se je začela infarktna tekma oziroma končnica četrtega niza. Ekipi sta se menjavali v vodstvu in res smo lahko gledali borben in pa kakovosten podaljšek niza. Na žalost navijačev in pa igralk novomeškega TPV-ja je po lastni napaki domačink zmaga v četrtem nizu pripadla Ljubljančankam z rezultatom 26:28. 
Peti niz so TPV-jevke začele zares odlično s prednostjo 4:1. V naslednji akciji je Eva Kogelnik z blokom prisilila gostujočo trenerko v prvi time-out v petem nizu pri 5:1. Strani sta ekipi obrnili po napaki Nine Svetine pri rezultatu 8:5 v korist novomeških odbojkaric. Domačinke so nadaljevale odlično. Po bloku Olivere Kostić Brulec so povedle že za pet točk 12:7, kasneje pa po napaki Katarine Bulc že kar 14:7. Peti niz se je na veselje številne publike v športni dvorani Marof zaključil z zmago igralk novomeškega TPV-ja z rezultatom 15:10. 

Izjavi po tekmi

Kapetanka Kristina Hafner, TPV Volley NM: »Po dolgih 5 nizih smo na koncu le uspele izvleči pomembne dve točki. Igra je bila precej izenačena in pa dobra z obeh strani vendar je k sreči tehnica prevagala na našo stran. Čestitam svojim soigralkam in pa gremo dalje!«

Nina Svetina, Vital Ljubljana: »Tekma je bila zelo napeta in borbena obeh straneh. Naša igra je bila sicer dobra, kakšen element bi lahko popravile vendar moram priznati da so vse igralke pokazale eno boljših iger v sezoni. Domačinke so igrale res dobro, kar je bilo za nas na koncu na žalost premalo za zmago.«