1B. DOL ženske / 4

17 / mars 2023
Vital Ljubljana - Visit Braslovče 3:2
Poročilo s tekme

V uvodnem nizu so gostje povedle s 5:7, ko je sledil prvi odmor na zahtevo domače ekipe. Po odmoru so Vitalovke dosegle 4 zaporedne točke in povedle z 9:7. Braslovče so ponovno izid hitro izenačile, vendar se je domača ekipa pri izidu 15:12 spet oddaljila na tri točke, zato je odmor zahtevala tudi gostujoča ekipa. V nadaljevanju niza se Braslovčam ni uspelo približati. Niz so zanesljivo dobile domačinke s 25:16.

Tudi v začetku drugega niza so bile uspešnejše domače igralke in po dveh asih Nine Svetina povedle z 11:6, kar je gostujočo trenerko prisililo da zahtevo prvi odmor v drugem nizu. Tudi v nadaljevanju niza se gostjam ni uspelo približati. Pri izidu 16:10 je gostujoča klop vzela še drugi odmor, vendar to ni vplivalo na potek niza, ki je na koncu pripadel Vitalovkam, z rezultatom 25:18.

V tretjem nizu pa je gostujoča ekipa prikazala boljšo igro. Že po šestih odigranih točkah so povedle z 1:5. Po odmoru, na zahtevo domače ekipe, so gostje nadaljevale z dobro igro in povedle s 3:11, ko je sledil še drugi odmor za Vital. Niz so gostje mirno pripeljale do konca in ga dobile s 14:25.

Tudi v četrtem nizu so Braslovčanke nadaljevale z dobro igro in hitro povedle s 3:6. Po odmoru, na zahtevo domače trenerke, so domačinke uspele izenačiti na 10:10. Po izenačenju na 13:13 so gostje povezale tri točke, ko je še en odmor zahtevala domača ekipa. Vitalovke so uspele izenačiti na 17:17, vendar je v zaključku niza boljšo igro prikazala ekipa Braslovč in niz dobila z 21:25.

Odločilni 5. niz so z dvema točkama odprle domačinke, vendar so gostje hitro odgovorile s tremi točkami in povedle z 2:3.Pred menjavo strani je bil izid 5:8. Po menjavi strani pa so s tremi točkami Vitalovke izenačile na 8:8, ko je gostujoča trenerka zahtevala odmor. Gostje so povedle z 9:10, nato pa so domače igralke s serijo šestih točk niz zaključile s 15:10 in so se tako lahko veselile zmage s 3:2 v nizih.