1B. DOL ženske / 4

18 / mars 2023
Calcit Volley II - TPV NM Volley 3:2
Poročilo s tekme

Calcit Volley II - TPV Volley NM  3:2 (-23, 23, -21, 24, 17)
Stranje – Dvorana OŠ, sodnika: Vrenko, Todorović.

Calcit Volley II: N. Sitar, Topič, A. Stupar, Špoljarič, Butalič (L), Ifko, Vravnik, K. Stupar, Žvegla, S. Sitar, Gadža (L), Gimpelj, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.
TPV NM Volley: Jakše, Bošeska, Vidic (L), Kotnik, Drkušić, Omerzel, Žarn, Bregar, Menger, Hafner, Kogelnik, Kastelic. Šola, Brulec Kostić. Trener: Krešimir Perić

Z izjemo četrtega niza so se preostali štirje končali na razliko, zmage pa so se veselile kamniške odbojkarice, ki so igrale brez svoje najbolj učinkovite igralke, Anje Maček. Z zmago so varovanke Tjaše Gadža na dobri poti, da četrti del 1B. DOL za ženske končajo na prvem mestu. Že jutri pa večino kamniških odbojkaric v Šempetru čaka polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva. Njihov nasprotnik bo Nova KBM Branik, drugi polfinalni par pa bo med SIP Šempetrom in Vital Ljubljano I.

V prvem nizu so bile domače odbojkarice tiste, ki so prve prišle do nekaj večje prednosti (12:9), vendar so gostje z delnim izidom 8:1 pobegnile na 13:17. Na 21. točki so Kamničanke izid izenačile, v končnici pa so bile bolj zbrane Novomeščanke. V drugem nizu so domačinke povedle s 13:9, prišle so tudi do petih zaključnih žog za izenačenje v nizih, izkoristile so šele peto. Čeprav so Novomeščanke v tretjem krogu domačinkam pobegnile za osem točk (10:18), vendar so Kamničanke z devetimi zaporednimi točkami prišle do preobrata, toda končnica je vendarle pripadla gostjam.
Tudi v četrtem nizu so novomeške odbojkarice večinoma vodile, povedle so s 3:8, vodile so tudi še s 13:17. Toda Kamničanke so spet uprizorile preobrat s šestimi zaporednimi točkami in prišle tudi do treh zaključnih žog. Vse tri so Novomeščanke ubranile, ne pa četrte. V tie-break so bolje vstopile gostje, ki so povedle z 1:4, vendar je na peti točki sledilo izenačenje. Po menjavi strani so domačinke prišle do treh točk prednosti (10:7), na dvanajsti točki je prišlo do še enega izenačenja. Vseeno so bile kamniške princeske tiste, ki so prve prišle do zaključne žoge, imele so celo dve, nato pa so s peto le prišle do zmage.

Izjava po tekmi

Maja Ifko, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Tekma je bila zelo napeta, vendar smo vseeno dobro odigrale in si v petem nizu priborile zmago. V prvem nizu smo v končnici naredile preveč lastnih napak, a smo se z borbeno igro in dobrim vzdušjem uspele pobrati.«