1B. DOL ženske / 4

23 / mars 2023
OK Prevalje - Calcit Volley II 3:1
Poročilo s tekme

Prvo točko so po servisu gostij vpisale domačinke. Po vodstvu domače ekipe s 3:1 so gostje izenačile na 3:3. Sledila je izenačena igra obeh ekip z veliko napakami v igri in na servisu. Gostje so bile nekoliko uspešnejše in so uspele povesti na 11:15, ko je domača trenerka igro ustavila z odmorom. Pri 12:17 je sledil še drugi time-out domače ekipe. Slaba igra domače ekipe se je nadaljevala vse do 18:24. Ko so domačinke vodstvo uspele zmanjšati na 22:24 je tudi gostujoča trenerka igro prvič ustavila z odmorom. Po novi točki za Prevalje je takoj sledil še drugi time-out. Po napaki domačink se je niz zaključil z rezultatom 23:25.

2. niz so s servisom otvorile domačinke. Sledila je boljša igra gostij, ki so povedle na 2:6, ko je domača trenerka po nekaj zaporednih napakah domače ekipe, igro ustavila s prvim time-outom. Po nekaj uspešnih napadih domačink se je razlika zmanjšala na vsega eno točko pri 8:9. Domačinke so po novem uspešnem napadu Jane Manojlovič izenačile pri 9:9. Po novi točki domačink je sledil prvi odmora za gostujočo ekipo. Sledili sta dve točki gostij in takoj spet izenačenje na 12:12. Domačinke so v nadaljevanju igrale bolje in uspele nanizati nekaj lepih točk za vodstvo z 18:13, ko je gostujoča trenerka igro drugič ustavila. Razlika v korist domačink se je še povečala in niz se je zaključil v korist ekipe Prevalj z rezultatom 25:19. 

Tretji niz so bolje začele domačinke in povedle s 4:2 a so gostje uspele izenačiti na 4:4. Sledila je uspešna igra domačink, ki so povedle na 9:5 zato je bila gostujoča trenerka primorana igro ustaviti z odmorom. Odmor je bil uspešen saj so sledile tri zaporedne točke Calcita. Prevaljčanke so se uspele ubraniti in zopet povesti na 14:9. Tudi v nadaljevanju so domačinke ostajale zbrane in ohranjale vodstvo petih točk do rezultata 18:13. Po treh izgubljenih točkah je tudi domača trenerka igro pri rezultatu 18:16 prvič ustavila. Domačinke so uspele vodstvo ohraniti, pri rezultatu 23:19 je sledil še drugi time-out gostujoče ekipe. Niz se je zaključil s 25:20 v korist Prevalj.

Četrti niz so bolje začele domačinke in povedle s 6:2. PO štirih zaporednih točkah gostij je domača trenerka pri rezultatu 6:6 igro ustavila z odmorom. Prevaljčanke so zopet povedle in pri rezultatu 10:6 je tudi gostujoča trenerka igro prvič ustavila. Sledili so odlični servisi Ane Skarlovnik in razlika v korist Prevaljčank je narasla na 9 točk pri 15:6. Sledilo je več zaporednih točk gostij in rezultat se je znižal na 16:14. Pri rezultatu 19:15 je sledil nov time-out gostujoče ekipe. Prevaljčanke so zopet pritisnile in povedle na 23:20, a so gostje uspele razliko zmanjšati na 23:22, ko je sledil odmor na domači strani. Niz se je zaključil s 25:23 za Prevalje.