1B. DOL ženske / 4

26 / mars 2023
ŽOK Ljutomer - Vital Ljubljana 1:3
Poročilo s tekme

V srečanju ekip v 4. delu tekmovanja v 1.B ligi za obstanek v prvi ligi, sta v Ljutomeru srečala ŽOK Ljutomer ter Vital Ljubjana. Po odličnih igrah v zadnjih dveh kolih, ki so jih Ljutomerčanke zanesljivo dobile, so bile slednje favoritinje tudi v tej tekmi, ne glede na dejstvo, da je domači trener dal priložnost za igro vsem igralkam. Seveda pa so Ljubljančanke tudi dobra ekipa, tako da je bil končni izid dokaj negotov.  

Otvoritev prvega niza je nakazoval, da bomo gledali odbojko dveh izenačenih ekip, kjer so nekoliko srečnejše bile domačinke ter povedle s 7:4. Obe ekipi sta v igro vstopili maksimalno motivirani ter se borili za vsako žogo. Pri tem je bilo na obeh straneh kar nekaj nehotenih napak, ki so prinašale točke nasprotni ekipi. Po asu Adele Pintarič ter vodstvu Ljutomerčank z 11:8, je gostujoča trenerka zahtevala odmor ter dodatno motivirala svoje igralke. Pri tem je delno uspela saj so gostje po nezbrani igri Ljutomerčank, izenačile pri 13:13 ter kasneje po napadu Bulčeve še na 16:16. Po odmoru domačega trenerja se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo. Ekipi sta bili točkovno poravnani pa tudi igra ene ali druge ekipe ni nakazovala, da bi si lahko katera pred zaključkom niza priigrala večjo prednost. Domačinke so bile tokrat nekako nedorečene in neorganizirane, kar so gostje izkoriščale ter povedle z 20:22. Ta prednost pa jim je zadostovala, še posebej po novih napakah domačink, da so niz zanesljivo dobile z rezultatom 21:25.       

V drugem nizu je domači trener v igro poslal dve novi igralki, kar je v začetku niza bila dobra rešitev saj so domačinke povedle s 6:2. A spet nekaj nezbranosti domačink in Ljubljančanke so hitro izid izenačile pri 9:9. Ljutomerčanke so za razliko od zadnjih dveh tekem, delovale dokaj nemotivirano in nezbrano. Bilo je kar nekaj napak na sprejemu ter temu posledično neorganizirani in neučinkoviti napadi. V nadaljevanju so se Ljutomerčanke le nekoliko zbrale ter po napadu Ane Kolmanič povedle s 14:10. Gostje so hitro odgovorile, dosegle 3 točke ter pretile, da izid izenačijo. Ljutomerčanke se s tem niso strinjale, strnile so svoje vrste ter po napadu Ane Kolmanič in Diane Oletič, povedle z 21:16. Takšna prednost pa je domačinkam zadostovala za zanesljivo zmago v drugem nizu z rezultatom 25:19.  

V tretjem nizu je domači trener dal dodatno priložnost za igro mladim igralkam, da si pridobijo nove izkušnje. Ker so domačinke zaigrale s pomlajeno postavo so to Ljubljančanke izkoristile ter povedle s 4:10. Razumljivo je bilo, da domačinke s pomaljeno postavo nekako niso mogle držati priključka gostujoči ekipi, ki je še naprej igrala v najboljši postavi in zelo motivirano. Kljub temu so Ljutomerčanke po nekaj zaporednih točkah, asu Alise Oletič in napadu Ane Kolmanič, izid znižale na 10:12. Seveda so imele Ljubljančanke na igrišču nekoliko kvalitetnejšo postavo, ki je še naprej držala visok tempo igre ter povedla z 12:17. Ne glede na to je treba pohvaliti mlade Ljutomerčanke, ki so ob pomoči dveh treh izkušenih igralkah, kazale dobro predstavo. Seveda ne dovolj za uigrano ekipo Vitala, ki je niz zanesljivo dobila z rezultatom 18:25.

V 4. nizu je domači trener na igrišče poslal spet spremenjeno postavo, ki se je vsaj na začetku niza enakovredno postavila po robu Ljubljančankam. A žal ne za dolgo, saj je uigrana ekipa gostij še naprej igrala zanesljivo in motivirano ter povedla s 4:8. Domačinke so se v nadaljevanju niza zbrale, zaigrale borbeno ter izid izenačile na 10:10 ter kasneje povedle s 14:12. Po odmoru gostujoče trenerke se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo. Ljutomerčanke so bile še naprej v prednosti dveh treh točk. A spet nekaj lastnih napak in gostje, kjer je bilo v igri nekaj mladih igralk so na hitro izid izenačile na 19:19 in kasneje povedle za dve točki naskoka. V napeti končnici niza so bile srečnejše gostje, ki so niz dobile na razliko s 26:28.