1B. DOL ženske / 4

29 / mars 2023
OK Prevalje - Vital Ljubljana 3:0
Poročilo s tekme

Prvi niz so s servisom in točko otvorile gostje. Gostje so povedle z 0:3, a so domačinke takoj izenačile. Sledila je izenačena igra, ko so domačinke z odličnimi servisi Zale Domej povedle z 9:5. Sledil je prvi time-out gostujoče ekipe. Tudi po prekinitvi se je dobra igra domače ekipe nadaljevala tako, da je gostujoča trenerka pri rezultatu 13:7 igro drugič ustavila z odmorom. Tudi v nadaljevanju so bile Prevaljčanke boljše. Niz se je zaključil z rezultatom 25:18 v korist domače ekipe.

Drugi niz so nekoliko bolje začele Prevaljčanke, a so gostje uspele izenačiti in v nadaljevanju tudi povesti. Sledilo je vnovično izenačenje na 5:5. Po odličnih servisih Tinkare Oder so Prevaljčanke zopet povedle in pri 8:5 je sledil prvi odmor za gostujočo ekipo. Dobra igra domače ekipe se je nadaljevala, vodstvo Prevalj se je povečalo na 13:8, ko je gostujoča trenerka igro drugič ustavila. Tudi v nadaljevanju so Prevaljčanke prikazale boljšo igro in razliko še povečale ter niz zaključile z rezultatom 25:15.

Tretji niz se je začel zelo izenačeno. Izid je ostajal poravnan do 7:7, ko so gostje uspele priigrati tri zaporedne točke za rezultat 7:10. Domača trenerka je morala igro ustaviti z odmorom. Prevaljčanke so zopet izenačile na 11:11. Pri vodstvu Prevalj z 12:11 je tudi gostujoča ekipa vzela prvi time-out. Sledilo je vnovično izenačenje in vodstvo Ljubljančank z 12:13. Prevaljčanke so zopet prevzele pobudo in povedle na 16:13, ko je gostujoča ekipa igro zopet ustavila z odmorom. Vodstvo Prevalj se je še povečalo in niz se je zaključil z rezultatom 25:18.