1B. DOL moški / 4

18 / mars 2023
Špan Brezovica - Kostanjevica na Krki 3:2
Poročilo s tekme

Tekmo so bolje začeli domačini, ki jim je uspelo povesti s 7:5. Gostje so nato zaigrali bolje dosegli 5 zaporednih točk in domači trener je vzel prvi timeout. Domačim je nato uspelo ujeti priključek in izenačiti na 13. Pri 15:14 jim je spet uspelo povesti in po naslednji točki v prid domačim so gostje vzeli svoj prvi odmora v prvem nizu. Po timeout-u je gostom spet uspelo izenačiti na 17:17 in 18:18 nato pa so povedli z 18:20. Igralci Špan Brezovice so spet izenačili na 20. Gostje so nato z tremi zaporednimi točkami povedli s 23:20 in domači trener je izkoristil še 2. odmor, ki ga je imel na voljo v prvem nizu. Domačim se je nato uspelo približati na 22:23, vendar pa je gostom iz Kostanjevice uspelo priti do prve zaključne žoge, ki jim je ni uspelo izkoristiti in gostje so vzeli še drug odmor. Tudi 2. zaključne žoge jim ni uspelo, Brezovica je izenačila na 24:24, nato pa je Kostanjevici uspelo priti še do tretje zaključne žoge, in niz so dobili z rezultatom 26:24.

Drugi niz se je začel izenačeno. Nobeni izmed ekip ni uspelo priti več kot do dveh točk prednosti. Obe ekipi sta veliko grešili s servisom. Kostanjevici je uspelo povesti z 12:9, v nadaljevanju niza pa so prednost še rahlo povečali in pri 14:10 v korist gostov je domači trener izkoristil odmor. V nadaljevanju niza se je Brezovica približala na dve točki zaostanka, vendar pa so gostje tudi v zaključku niza odigrali bolje in niz dobili na 20. točki.

Tudi tretji niz se je začel izenačeno. V rahli prednosti je bila Brezovica, ki je vodila s prednostjo dveh točk, vendar pa jim ni uspelo priigrati večje prednosti. Gostom je prvič uspelo izenačiti pri 14:14. Brezovici je nato uspelo s štirimi zaporednimi točkami priti do prednosti 18:14 in gostujoči trener je vzel svoj prvi odmor v tretjem nizu. Brezovica je veliko grešila in Konstanjevici dopustila, da je prišla na točko zaostanka pri 22:23 in domači trener je vzel odmor. Po timeout-u je gostom sicer uspelo izenačiti nato pa je Brezovica dosegla 2 zaporedni točki in tretji niz dobila pri 25:23.

V začetku 4. niza je Kostanjevica spet zaigrala bolje in povedla s 7:3. Brezovici je nato uspelo z nizom štirih zaporednih točk rezultat izenačiti na 7. Ekipi sta se nato izmenjavali na servisu do rezultata 11:11, nato pa je domačim uspelo povesti z 14:11 in Kostanjevica je vzela svoj prvi odmor v četrtem nizu. Po timeout-u je domačim uspelo zadrževati prednost štirih točk, v zaključku niza pa jim je prednost uspelo še povečati in rezultat v nizih so izenačili na 2:2 pri 25:17.

Odločilni peti niz se je začel v korist Brezovice, uspelo jim je povesti s 3:1 in s 4:2, vendar pa je gostom uspelo takoj izenačiti. Brezovica je nato spet povedla in ekipi sta strani zamenjali pri rezultatu 8:5 v prid domačih. Po menjavi strani je pri rezultatu 9:5 gostujoči trener vzel odmor. Domači so tudi v nadaljevanju niza igrali bolje, vendar pa so se gostje zbrali in se pri rezultatu 12:10 približali na dve točki zaostanka in domači so vzeli odmor. Brezovici je nato tekmo dobiti z 3:2 v nizih. Peti niz se je končal s 15:12.