1B. DOL moški / 4

25 / mars 2023
ATHOS Kostanjevica - OK Žužemberk 3:0
Poročilo s tekme

Na tekmi 24. kroga med OK ATHOS Kostanjevica in OK Žužemberk smo spremljali prepričljivo predstavo domačih odbojkarjev. Na krilih bučne podpore s tribun so v treh nizih uspešno matirali nasprotnike iz Žužemberka in se veselili izjemno pomembne zmage v boju za obstanek. 

V prvem nizu smo spremljali napet obračun in dolge izmenjave točk na obeh straneh, v zaključku pa so domači odbojkarji s servisom Lajkoviča povedli za dve točki (21:19), prvo zaključno žogo pa je priboril Štefanič M. Kostanjevičani so v zaključku pokazali več zbranosti in niz pripeljali do konca v svojo korist (25:23).
Prav tako smo izenačeno igro spremljali v drugem nizu, v katerem je kazalo, da bodo tokrat mirnejšo roko v zaključku niza imeli gostujoči odbojkarji. Pri rezultatu 23:21 za Žužemberk so domači odbojkarji Athosa na krilih Štefaniča M. rezultat izenačili, sledil je as Lajkoviča in blok najbolj razigranega igralca na igrišču, Štefaniča M.
Tretji niz so bolje začeli odbojkarji iz Žužemberka, pri rezultatu 16:13 pa so po odmoru domače ekipe in seriji sedmih servisov Štefaniča M. domačini povedli z rezultatom 20:16. Prednost so ohranili vse do zaključka tekme in se skupaj z navijači veselili zmage.