1B. DOL moški / 4

29 / mars 2023
Špan Brezovica - KEKO Oprema Žužemberk 0:3
Poročilo s tekme

Prvi niz tekme med Brezovico in Žužemberkom se je začel izenačeno, obe ekipi sta veliko grešili na servisu. Nobeni izmed ekip ni uspelo povesti več kot z dvema točkama prednosti do rezultata 15:12 v prid domačinom. Žužemberk je nato uspel priti do izenačenja pri 17:17. Nato jim je uspelo priti do vodstva z 18:19, in domači so vzeli prvi time-out na tekmi. Ekipi sta se nato izmenjavali na servisu, Brezovici pa je uspelo ponovno priti v vodstvo pri 23:22 in gostujoči trener je vzel time-out. Gostje so si nato priborili prvo zaključno žogo pri 23:24 in Brezovica je izkoristila svoj drugi time-out v prvem nizu. KEKO Oprema Žužemberk je niz potem dobila s 23:25.

Drugi niz so bolje začeli gostje, hitro povedli in prišli do prednosti s 4:8 in domači so vzeli svoj prvi time-out. Tudi po time-outu so bolje igrali igralci iz Žužemberka, povedli že z 8:16. Domačim je nato uspelo doseči 3 zaporedne točke in gostje so vzeli svoj prvi time-out v drugem nizu. Po time-outu so nadaljevali bolje gostje in prišli že do prednost z 12:21, nato pa jim je drugi niz uspelo dobiti z rezultatom 16:25.

Tretji niz sta ekipi začeli precej izenačeno, nobenemu moštvu ni uspelo povesti z več kot točko prednosti. Rezultat je bil v tretjem nizu izenačen na vseh točkah do rezultata 18:20, ko so povedli igralci Žužemberka. Pri tem rezultatu je domači trener vzel prvi odmor v 3. nizu. Gostje so bili bolj zbrani v zaključku niza in uspelo jim ga je dobiti s 23:25.